Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Artık anne olmamın zamanı geldi

Geçen yıl Murat Vardal ile evlenen Başak Sayan, çocuk sahibi olmak istediğini söyledi: Babam geçenlerde 'Ciğerimin parçası sonsuz kalma sakın, çocuk sahibi ol' diye mesaj çekti. Bu bana çok dokundu ve çocuk yapmam gerektiğini anladım. Anne olmamın zamanı geldi

Başak Sayan, Milli İstihbarat Teşkilatı elemanlarıyla yabancı istihbaratçıların savaşını konu alan TRT dizisi 'Milat'ta iki görev üstlenmeye başladı. Dizide 'Esin' karakterini canlandıran Sayan, dizinin senaryo ekibine de dahil oldu. Yoğun bir süreçten geçtiğini söyleyen Sayan ile diziyi ve özel hayatını konuştuk...
Rol aldığınız 'Milat' adlı dizinin senaryosunu yazmaya başladınız. Bu durum nasıl gelişti?
Üçüncü romanımı bitirmeye çalışıyordum. Ekip de buna şahit oluyordu. Daha önce yazdığım senaryo vardı. Potansiyelimi gördüler. 'Milat' dizisi de yoğun bir iş. Dizide zamanla yarışıyorduk. Stoksuz bir iş. Üçdört bölüm önden gitmediğimiz için senaryo ekibinde bir kişiye daha ihtiyaç oldu. Bana teklif ettiler. Seve seve kabul ettim. Üç bölümdür yazıyorum.

YAZARKEN EVDE TEK OLMAM LAZIM

Kendi sahnelerinizi nasıl yazıyorsunuz?
Kendi sahnelerimi yazmıyorum. O etik olmazdı.
Türk dizi sektöründe fazla görülen bir durum değil bu. Ne hissediyorsunuz?
Güzel bir duygu. Hem yazar, hem de oyuncu olduğum için iki ayrı mesleğim var. Hayat bana iki mesleğimi bir şekilde birleştireceğim bir alan yarattı. Bu anlamda biraz şanslıyım galiba. Hayatımın sonuna kadar yazmak ve oynamak istiyorum.
Oyuncu arkadaşlarınız bu durumu nasıl karşıladı?
Senaryoyu, sahneleri onlardan önce bildiğim için 'Ne olacak?' diye beni sıkıştırıyorlar. Çok hoşlarına gitmeyen durum olduğunda gözler bana çevriliyor. Ben de oyuncu kimliğinden çıkıp savunma pozisyonuna geçiyorum.
Bir yandan oyunculuk yaparken senaryo yazmaya nasıl yetişiyorsunuz?
Sette olmadığım her an yazıyorum. Ben romanı bitirdiğim için şimdi nispeten rahatım. Günde üç saat falan uyuyordum. Bir yandan romanı yazıyor, bir yandan da diziye devam ediyorum.
Yazarken belli bir ritüeliniz var mı?
Sabahın köründe kalkar, kahvaltıdan sonra oturup yazmaya başlarım. Ben yazarken evde tek başıma olmam, çıt çıkmaması lazım.
Yazma sürecinizden eşiniz Murat Vardal rahatsız oluyor mu?
Eşim bu durumdan nefret ediyor. O yüzden o gittikten sonra yazmaya başlıyorum. Yazarken evde kimse olmaması gerekiyor. Eşim ilk başta şakayla karışık takılıyordu, sonlara doğru "Kitaba beden daha fazla zaman ayırıyorsun" diye söylenmeye başladı. Kitabımı bitirmeme ilk o sevindi.

EŞİM HEMEN ÇOCUK İSTİYOR

Yazdıklarınızı eşinize okutuyor musunuz?
Yarattığım karakterlerden birinin adı Devrim. O isimden nefret ediyormuş. Onun adını ısrarla değiştirmemi istedi. Ben de 'O benim yarattığım bir karakter, çok istiyorsan sen de yaz' dedim. Onun dışında her konuda destekler beni. İlk editörüm o zaten. Hikayeyi oluştururken çok yardımcı oluyor.
Yoğun bir şekilde çalıştığınız bu dönemde anne olmak gibi bir planınız var mı?
Tabii ki var. Eşime kalsa hemen istiyor ama ben evliliğimizin üstünden biraz daha zaman geçsin istiyordum. Ağustos'ta bir yıl olacak. Artık yavaş yavaş çocuk yapmalıyım moduna geldim. Yarattığım belli bir düzen var, o sistem tepetaklak olup bozulacak diye endişe ediyorum. Hayatımızı çocuğa göre düzenleyeceğiz. Bunlar kafamda soru işareti yaratıyor ama üstesinden gelirim diye düşünüyorum.
Bu konuda aileden baskı var mı?
Ben biraz dik başlı, asi bir kız olduğum için baskı yapamıyorlar bana. Geçen gün babam bana bir mesaj yollamış; ağlattı beni. "Ciğerimin parçası sonsuz kalma sakın, çocuk sahibi ol" demiş. Çok dokundu bana ve gerçekten çocuk yapmam gerektiğini anladım. Artık anne olmamın zamanı

EN BÜYÜK HEDEFİM YAZIP YÖNETMEK

'Milat' dizisinde canlandırdığınız 'Esin' hırslı biri mi?
'Esin Alpkaya' vatansever, hırslı, gözünü hedefinden ayırmayan güçlü bir kadın.
Dizinin kısa sürede bu kadar çok sevilmesini neye bağlıyorsunuz?
Yıllarca FBI ve CSI'ın hikayelerini izledik. Bizim de bir milli istihbarat teşkilatımız var. Hiç kimse de bununla alakalı bir şey yapalım demedi. Halbuki orada bir sürü hikaye var. Bu açıdan bir ilk ve seyirci de kendi istihbarat teşkilatını merak etti açıkçası. Ayrıca, aksiyon sahnelerimiz çok iyi. Ben bile izlediğimde nasıl çekmişler bunları diyorum. Aksiyonu çok severim ve oynamayı da çok isterim ama benim karakterim uygun değil.
Film senaryosu yazma hedefiniz var mı?
İlerideki en büyük hedefim film senaryosu yazmak. Hatta yazdığım filmi ben yönetmek istiyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA