Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

İyi senaryo gelince evlilik teklifi almış gibi oluyorum

'Olur İnşallah' isimli filmde rol alan Arzu Yanardağ: İnsan sevgilisini görünce ne hissederse, ben de aynısını işim için hissediyorum. İyi bir senaryo gelince evlilik teklifi almış kadar heyecanlanıyorum

Yönetmenliğini Tolga Baş'ın üstlendiği 'Olur İnşallah' filminde; Çetin Altay'la başrolü paylaşan Arzu Yanardağ, 21 yıllık kariyerinin değerlendirmesini yaptı. 15 yıldır tiyatro sahnesine çıktığını ve ömrünün sonuna kadar tiyatro yapmak istediğini söyleyen Yanardağ, samimi açıklamalarda bulundu...

İZLEYİCİ SAYISINA BAKMAM

Öncelikle filmin Haziran ayında gösterime girmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Biz Aralık'ta çektik, vizyona Haziran'da giriyor; ters oldu. Biz Haziran'da çekmeliydik, Aralık'ta vizyona girmeliydi. Film çekip bitirebilmek zor, onu vizyona sokmak ayrı zor. Çok salonda fazla kopyayla girmek de zor. Biz Haziran'a bile anca yer bulabildik. Hiç gösterime girmemesinden iyidir.

İzleyici sayılarıyla ilgilenir misiniz?
Ben oynadım, bitti. Yapımcı olmadığım için işin ticari boyutuyla hiçbir zaman alakam olmadı. Rolüme bakıyorum. Ama tabii ki fazla izlensin isterim. Tiyatro olduğu zaman gelen izleyici sayısıyla daha fazla ilgileniyorum.

Bu sezon tiyatro anlamında da sizin için yoğun geçti, değil mi?
Evet, zaten ben yaklaşık 15 senedir hiç aralıksız tiyatro yapıyorum. Bu sene Veysel Diker'le 'Terzinin Türküsü' adlı oyunda oynadık. Hülya Şen ve Ferdi Kurtuldu da ekipteydi, çok güzel geçti. Turneler yaptık.

15 yıldır tiyatro yapıyorsunuz ama hâlâ sizin için 'Ortalarda görünmüyor' deniyor. Bu durumdan rahatsız mısınız?
Evet, televizyonda olmadığın zaman böyle bir algı oluşuyor. Hatta 'Niye oyunculuğu bıraktın?' diye soranlar oldu; çok sıkıldığımı söyledim. Ben bir memur çocuğu olmama rağmen hiçbir zaman para hırsım olmadı. Çok para kazanıp çok ünlü olayım diye çabalamadım. O hırsım olmadığı için her sezon televizyonda olmak zorunda değilim. Bana her sezon başında sinema ve dizi teklifleri geliyor. Ama içime sinen bir şey gelmediği için televizyonda olmadım bu ara.

TİYATRODAN AÇ KALMAZSIN

Tiyatrodan para kazanabiliyor musunuz peki?
Maalesef 'Tiyatrodan para kazanılmıyor' diye bir klişe var. İyi bir oyun yapıp seyirciye ulaştırırsan ve istikrar sağlarsan, tiyatrodan da kazanabilirsin. Tabii ki dizide kazandığın kadar olmaz ama aç da kalmazsın yani. Tiyatro yaparak da yaşamını çok rahat sürdürebilirsin. Dizilerde yer almak zorunda olmadığım için şanslıyım.

Sizin için tiyatro neden ayrı bir yerde?
70 yaşıma geldiğimde sabahın 3'ünde sette olmak istemem ama her akşam sahnede olmak isterim. Çünkü tiyatroyu seviyorum.

Unutulma korkusu yaşıyor musunuz?
Ben işime aşkla bağlıyım. İnsan sevgilisini görünce ne hissederse, ben de aynısını işim için hissediyorum. Mesela, iyi bir senaryo gelince, evlilik teklifi almış kadar
heyecanlanıyorum.

ŞU AN BİR ERKEĞE İHTİYAÇ DUYMUYORUM

Bugüne kadar iki kez evlendiniz. Tekrar evlenmeyi düşünüyor musunuz?
Evlilik kapımı henüz kapatmadım ama hayatımın şu döneminde bir erkeğe ihtiyaç duymuyorum. Başkasının derdini çekemem. Ekonomik sebeplerden dolayı biriyle evlenmektense, bekar kalırım daha iyi.

Filmi ve rolünüzü anlatır mısınız?
Köye yerel bir televizyon kanalı kurulmak isteniyor. Bütün köylülerin kanalı kurmak için verdiği mücadeleyi komik bir şekilde anlatıyoruz. Ben de köylülere yardım eden, bir televizyon kanalında staj yapan 'Zeynep'i oynuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA