Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Açık havada tiyatro keyfi

Yaz geldi, tiyatro sezonu geride kaldı. Ancak durmak bilmeyen ve turneleri genellikle sahil bölgelerinde devam eden 'Marko Paşa', 'Asi Kuş' ve 'Abimm Geldi' gibi oyunların yanı sıra İstanbullu tiyatroseverler de tiyatro keyfini açık havada yaşamaya devam ediyor.
Bu yıl 27. kez düzenlenen ENKA Kültür Sanat Buluşmaları kapsamında hafta başında ödüllü oyun 'İki Kişilik Yaz', önceki gün de 'Katil Joe' sahnelendi.
Sezonun en iyi oyunlarından biri olan 'İki Kişilik Yaz'ın ENKA'da sahnelenmesi bir türlü denk getirip izleyemeyenler için çok iyi fırsat oldu. Seyirci, sezon boyunca adından bahsettiren iyi bir oyunu, açık havada seyretmenin ayrıcalığını yaşadı.

UMUTSUZ OLMA, ANI YAŞA!
'David Greig ve Gordon McIntyre'nin yazdığı, Serkan Salihoğlu'nun yönettiği 'İki Kişilik Yaz' isimli oyunda; Tuğrul Tülek ve Gizem Erdem rol alıyor. Aralık ayında perdelerini açan oyun, sezon finalini 23 Mayıs'ta yapmıştı.
Özellikle iki oyuncusunun performansı ve müthiş uyumlarıyla öne çıkan oyun, aldığı ödüllerle adından bahsettirmeyi başardı.
Tülek, TEB ve 19. Afife Jale Tiyatro Ödülleri'nde 'En Başarılı Erkek Oyuncu' ödülünü alırken, Tuğrul Tülek ve Gizem Erdem 20. Sadri Alışık Tiyatro Ödülleri'nde 'Komedi ve Müzikli Oyun ya da Müzikal' kategorisinde 'Seçici Kurul Özel Ödülü'ne değer görüldü. Yılın en kısa gecesi 21 Haziran'da geçen hikayede; seyirci bir gece barda tesadüfen karşılaşmasıyla 'Bob' (Tuğrul Tülek) ve 'Helena'nın (Gizem Erdem) hayata dair sorgulamalarını izliyor. Erkek, rock star olmak hayaliyle yola çıkmış ama sadece okuduğu okulda star olabilmiş, sonra da Dostoyevski okuyarak eğlenmeye çalışan bir kaybedene dönüşmüş. Kadınsa bir boşanma avukatı... Evli, sevgilisi tarafından ekilince, geceyi barda tanıştığı 'Bob'la geçiriyor.
35 yaşında yolları kesişen ikili; aşka, maddiyata ve topluma yönelik içsel sorgulamalar yapıyor.
Bunu yaparken de hem aşka inandırıyor, hem de eğlendiriyor.
İkisi de bulundukları 35 yaşın çok pis bir yaş olduğunu düşünüyor ancak asla umutsuzluğa kapılmıyor.
Oyun da zaten, 'Hayatta elini kolunu bağlayan her şeyi bırak ve sadece anı yaşa' mesajı veriyor.
Tülek'in oyun için gitar çalmayı öğrendiğini ve oyunun yeni sezonda Dot'un Kanyon'da açılacak yeni mekanında da sahneleneceğini hatırlatalım!

'KATİL JOE' DA SAHNEDEYDİ'

Tiyatro.iN'in beş ödüllü oyunu 'Katil Joe' da geçtiğimiz perşembe akşamı ENKA seyircisiyle buluştu.
Engin Hepileri'nin kurduğu Tiyatro.İn'in ilk oyunu olan 'Katil Joe'; Amerikalı yazar Tracy Letts imzalı bir kara komedi. Paranın, uyuşturucunun ve televizyonun etkisinde paralize olmuş, küçük insanların trajikomik yaşam çırpınışlarını anlatan oyun; popüler kültüre sert bir eleştiri yapıyor.
Engin Hepileri, Defne Halman, Taner Ölmez Pelin Abay ve oyunun yönetmenliğini de yapan Mehmet Birkiye'nin rol aldığı oyun, izleyenlerin beğenisini kazandı.

YAZ SEZONUNU BAŞARILI BİR OYUNLA AÇTILAR
Geçtiğimiz hafta altıncı yılını kutlayan İkinci Kat, önceki gün yaz oyunlarını yeniden tiyatroseverlerle buluşturmanın heyecanını yaşadı. Geçtiğimiz yıl 'Yarının Oyunları' projesini başlatan ekip, bu yaz da 'Savaş ve Barış Oyunları' kapsamında oyunlar sahneleyecek. Yapılan anketle seyirciler; irade, din, porno ve sınır olmak üzere dört farklı tema belirledi. Murat Mahmutyazıcıoğlu'nun yazdığı 'Aynur Hanımın Bebeği' oyunuyla yaz sezonu açılmış oldu. Haydar Köyel, Neslihan Arslan ve Canan Atalay'ın rol aldığı oyun, 1 Ağustos'a kadar izlenebilir. Bilgi için: www. ikincikat.org

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA