Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bu diziyle gençlere olan inancım perçinleniyor

Atv'nin reyting birincisi dizisi 'Kırgın Çiçekler'de rol alan ve açtığı okulda genç oyuncular yetiştiren Birgül Ulusoy: Gençlerle çalışmak avantaj; yenilenip tazeleniyorsunuz. Birbirimizden öğreneceğimiz çok şey var. Gençlerin enerjisini seviyorum

Yetimhane kızlarının dokunaklı hikayesini anlatan Atv'nin reyting rekortmeni dizisi 'Kırgın Çiçekler'in kadrosuna Birgül Ulusoy da dahil oldu. Dizide Furkan Andıç'ın canlandırdığı 'Gökhan'ın yetimhanede hademelik yapan annesi 'Emine'yi oynayan Ulusoy, gençlerle çalışmanın kendisine çok iyi geldiğini söyledi. Ulusoy ile diziyi ve oyunculuk okulu Aktör-ist Akademi'yi konuştuk...

Bir diziden hemen sonra başka bir diziye dahil oldunuz. Kendinizi şanslı görüyor musunuz?
İyi oyuncuların belli bir zamandan sonra pek de şansa ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum. Gelip sizi buluyorlar ve sizinle çalışmak isteklerini belli ediyorlar. Kısacası artık siz belirliyorsunuz oyunun kurallarını. Geriye sadece iyi ve doğru projeyi seçmek kalıyor.

KÜLLERİNDEN DOĞMUŞ BİR KADIN

'Emine' nasıl bir karakter?
Bir anne. Herkesin annesi gibi, her evin annesi gibi bir Türk annesi. Evladı için her türlü fedakarlığı yapacak kadar güçlü bir kadın. Aile içi şiddete maruz kalmış. Ama kendi küllerinden yeniden doğmuş ve oğluyla yeni bir hayat kurabilmiş emekçi bir kadın.

Daha önce 'Kırgın Çiçekler'i izliyor muydunuz?
Bir yaz projesi olarak başladı 'Kırgın Çiçekler'... Her iş gibi ben de ilk bölümünü izledim fikrim olsun diye. Yaz mevsimine denk geldiği ve bir sinema filmi çektiğim için ilerleyen bölümlerine hakim olamadım. Ama sete giderken proje hakkında fikrim vardı elbette.

Genç oyuncuların ağırlıkta olduğu bir ekipte olmak size neler hissettirdi?
Her zaman gençlerin enerjisine ve zekasına inandım. Kendi okulum Aktör-İst Akademi'de gençlerle çalışıyorum. 'Kırgın Çiçekler'de harika genç oyuncular var. Oyunculuğu büyük bir samimiyetle yapıyorlar. Mesleklerine karşı dürüst ve ustalarına karşı saygıyla yaklaşıyor setimizin genç oyuncuları.

Genç oyuncularla çalışmak avantaj mı, dezavantaj mı?
Her zaman bir avantajdır gençlerle çalışmak; onlarla yenilenir ve tazelenirsiniz. Oğlumu oynayan Furkan Andıç, muhteşem dramaturji bakışı olan genç kuşak bir oyuncu. Bazen göz göze harika sahneler çekiyoruz. Bu paslaşmayı yakalayınca çok mutlu ve umutlu oluyorum. Gençlere inancım perçinleniyor.

Kadroya sonradan dahil olurken çekindiğiniz noktalar oldu mu?
Eee tabii 10 bölümü geride bırakmış bir kadroya dahil olmak insanın biraz gözünü korkutuyor. Ama yönetmenimiz Serkan Birinci ile karakter üstüne biraz konuşunca kendimi rahatlamış hissettim. Furkan Andıç ve aramıza yeni katılan evimizin babası Kadir Çermik ile güzel bir çekirdek aile olduk.

Gençler sizin tecrübelerinizden bir şeyler kaparken, sizin de onlardan öğrendiğiniz şeyler oluyor mu?
Bu bir enerji meselesidir. Eğer siz sette iyi enerji yayarsanız; genç veya usta fark etmez, iyi enerjilerle karşılanırsınız hep. Gençlerden her zaman öğreneceğim şeyler olmuştur. Bazen bir sahne çekerken bir bakışın veya bir tonun nasıl olduğunun minik tüyolarını paylaştığımız da oluyor. Seviyorum genç enerjileri.

İlerleyen bölümlerde seyirciyi neler bekliyor?
Öylesine zengin bir hikaye izliyor ki seyirci... Her kırgın çiçeğin kendi içinde derin ve sürprizlerle dolu bir hikayesi var. Karakterlerin zenginliği de hikaye için bir avantaj aslında. Bu yüzden bir yeni bölüm tüyosu versem ters köşeye düşme ihtimalim yüksek.

Sette ortam nasıl?
Set ortamını tek kelime ile özetlemek istiyorum: Huzur ve sevgi. Bu da bir set için büyük bir nimettir. Komik olaylar, genellikle bizim ailenin yemek sahnelerinde oluyor. Dekor olarak gelen yemekleri sahne içinde az yedin, çok yedin diye birbirimize takılıyoruz bol bol. Lezzetli bir yemekse herkes kaşık kaşık yiyor sahneyi oynarken.

Öğrencilerle ilişkileriniz nasıl?
Okulum Aktör-İst Akademi'de oyunculuk sanatının hem keyfini, hem zorluklarını, hem de bilimsel tarafını anlatarak ilerliyoruz tüm hocalarla birlikte. Bunu anlatırken gerçekçi olmaya çalışıyorum. Bu gerçekler bazı gençleri korkutuyor. Hepsi birer evlat sonuçta. Onlarla kalbe yakın ilişkiler kurmaya çalışıyorum ama sonuç olarak bu meslek için gül bahçesi vâdetmiyorum.

HAYAL KURMADAN ÇALIŞMALILAR
"Aktör-İst Akademi'yi açarken ilk hedefim; oyunculuk sanatını anlatmak ve büyük resmi göstermekti. Hep gerçekleri, bunun bir iş olduğunu ve duygularımızı kullanarak yapmamız gerektiğini sert çizgilerle anlatmaktı amacım. Oyuncu adaylarına çok çalışmaları gerektiğini ve uzun bir yolculuğun onları beklediğini anlattım. Çok büyük hayaller kurmadan çalışmaları gerektiğini anlamalarını istiyorum. Hep bu çizgide ilerliyorum derslerimde. Çok emek isteyen bir meslek bu."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA