Türkiye'nin en iyi haber sitesi
DR. CEM KEÇE

Hamilelikte seks yapılır mı?

Hamile olduğumu yeni öğrendim fakat doktora bu süreçte cinsel ilişkiye girip giremeyeceğimi soramadım. Hamileliğim boyunca seks yapabilir miyim? M.F./Samsun
Hamilelik boyunca, dikkate alınması gereken önemli bir sorunun olmaması durumunda; cinsel birleşme olabilir. Hamilelik döneminde cinsel ilişkide bulunmak, kadının kolay bir hamilelik ve doğum geçirmesine yardımcı olmaktadır.

DÜŞÜK RİSKİ VARSA...
Fakat düşük riski, erken doğum, kanama ya da enfeksiyon gibi durumlarda, cinsel ilişki kadına ve bebeğe ciddi zararlar vermektedir. Bu durumda, kadının cinsel ilişkiye girmesi önerilmemektedir. Öte yandan hamilelik döneminde önemli olan cinsel ilişki sırasında hangi pozisyonların kullanıldığıdır. Cinsel pozisyon bebeğe baskı yapmamalı, erkek de olabildiğince yumuşak davranmalıdır. Sürekli kontrole gideceğiniz kadın doğum doktorunuz aksini söyleyinceye kadar, gönül rahatlığıyla cinsel birleşmede bulunabilirsiniz.

Evlenince neden kilo aldım?
24 yaşındayım ve dört aylık evliyim. Evlendikten sonra beslenme düzenimde değişiklik olmamasına rağmen kilo aldım. Bunun bakireliğimin bozulmasıyla ilgisi olabilir mi? B.L./Van
Evlendikten sonra kilo almaya başlamanız sadece bir rastlantı. Kilo almanın bakire olmak ya da olmamakla bir alakası yoktur, rahat olun! Artık evli olduğunuz için güzel yemekler yapıyor ve eşinizle birlikte o güzel yemekleri yiyorsunuz. Farkında olmadan, porsiyonunuzu artırıyor ya da daha sık yemek yiyor olabilirsiniz. Bu arada genellikle, 20'li yaşlardan sonra vücudun yağ yakım hızı yavaşlar. Östrojen hormonu arttığı için vücutta yağlanma başlayabilir. Fakat yediklerinize dikkat eder, vaktinizin bir bölümünü spora ayırırsanız, kısa zamanda kilonuzu dengeleyebilirsiniz.

Ayda bir kez seks normal mi?
Üç senelik evliyim ve karımla cinsel ilişkimiz yok denebilecek kadar az. Altı ay içinde sadece altı kez birlikte olduk. Bu durum sizce normal mi? S.A./İstanbul
Günümüzde, özellikle metropollerde yaşayan ve çok yoğun çalışan kişilerde, cinsel ilişki sıklığında azalma sorunuyla çok sık karşılaşıyoruz. Hatta evli olan birçok çiftte, cinsellik neredeyse hiç yaşanmıyor. Peki bu normal bir durum mu? Hayır, kesinlikle sağlıklı bir durum değil! Bunu değiştirebilmeniz için, bir cinsel terapistten yardım almanız gerektiğini söyleyebilirim. Öte yandan bu sorunu eşinizle de konuşmalı, isteksizliğinin altında yatan nedenleri öğrenmelisiniz. Doğru cinsel bilgileri içeren kaynakları okumanızda da fayda var.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA