Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kırmızı biberli pilav

Bir tencerede tereyağını eritin, zeytinyağını ekleyin. Üzerine pirinci ilave edip, beş dakika kavurun. Tuzunu ayarlayıp, sıcak su ekleyin. Önce normal ısıda 10 dakika, sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Bu arada sebzeleri jülyen doğrayın. Suyu kaynatıp, içine doğradığınız sebzeleri katın ve 5-6 dakika daha pişirin. Ardından ince doğranmış sarmısağı ve zeytinyağını ilave edip, kavurun. Pişen pilavın içine sebzeleri katıp, karıştırın.

Malzemeler
* 1 su bardağı pirinç
* 2 su bardağı sıcak su
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 çorba kaşığı tereyağı
Sebze harcı için:
* 2 adet etli kırmızıbiber
* 1 adet dolmalık biber
* 4 adet taze fasulye
* 1 su bardağı su
* 2 diş sarmısak
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* Yarım demet dereotu

* * *
Soğanlı yumurta
Soğanları temizleyip halka halka doğradıktan sonra tuzlayın. Tereyağını geniş bir tavada eritip, üzerine soğanı ilave edin. Sık sık karıştırarak çok kısık ateşte bir buçuk saat pişirin. Sürenin sonunda tavada fazla yağ kalmışsa süzün. Sirke, tozşeker, tarçın ve yenibahar ekleyip, karıştırın. Soğanlarda sekiz adet yuva açın ve bu yuvalara yumurtaları kırın. Tuzunu ayarlayıp, 8-10 dakika pişirin. Üzerine karabiber ve pulbiber serperek servis yapın.

Malzemeler
* 6 adet orta boy soğan
* Tarçın
* 4 çorba kaşığı tereyağı
* Tuz
* 8 adet yumurta
* Karabiber
* 1 çorba kaşığı sirke
* Yenibahar
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* Pulbiber

* * *
Ballı kıtır
Bir kaba zeytinyağı, yumurta, süt ve aldığı kadar un koyup, sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan uzun şeritler yapıp, 2-3 cm. uzunluğunda verev dilimler kesin. Kızdırılmış sıvı yağda kızartın. Yapışmaz bir tavada balı eritin. Eriyen balın içine kızarmış kıtırları ekleyip, her tarafını iyice bulayarak servis yapın.

Malzemeler
* 3 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet yumurta
* 1 çay bardağı süt
* Aldığı kadar un
* 1 çay bardağı bal

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA