Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Meyveli cheesecake

Bisküvileri toz haline getirip, yumuşak tereyağı ile karıştırın. Servis tabağına, ortası boş kalıbı koyup, içine bisküvili-yağlı karışımı bastırarak yayın. Bir kabın içinde krem şantiyi sütle çırpın. Ardından labne peynirini ve limon suyunu ilave edip, karıştırın, bisküvili karışımın üzerine yayın. Buzdolabında 10 dakika bekletin. Bu arada meyveleri küçük küçük doğrayıp, pudraşekeri ve limon suyuyla karıştırın. Pastayı dolaptan alın ve kalıbı yavaşça çıkarın. Bezeleri pastanın kenarına dizin. Ortasına doğranmış meyveleri yerleştirip servis yapın.

MALZEMELER
2 paket yulaflı bisküvi
2 çorba kaşığı tereyağı İçi için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
Yarım adet limonun suyu Üzeri için:
Çilek, kivi ve elma
2 çorba kaşığı pudra şekeri
1 paket hazır beze
Yarım limonun suyu

Yoğurtlu taze fasulye
Fasulyeleri ayıklayıp, 4 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayın. Servis tabağına istediğiniz şekilde dizin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Yoğurdu, dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağı ile kırmızıbiberi karıştırıp, fasulyenin üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızıbiber

Pirinçli tavuk salatası
Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp, soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp, karıştırın. Limon suyunu ekleyerek servis yapın.

MALZEMELER
1 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet taze soğan
4 adet mantar
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA