Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sebze çorbası

Yağı tencereye koyup, ince kıyılmış soğan ve biberleri kavurun. Havuç, patates ve kabakları küp doğrayın. Tencerenin içindeki malzemeye ekleyip, üç dakika daha kavurun. Suyunu ilave edin. Kaynadıktan sonra bezelye, kabak ve baharatları da ekleyip, 20 dakika pişirin. Soya sosunu üzerine gezdirerek servis yapın.

MALZEMELER

1'er adet soğan, çarliston biber, patates
2'şer adet havuç, kabak
2 çay bardağı bezelye
1 çorba kaşığı zeytinyağı
5 su bardağı su
Yarım çay kaşığı köri
3 çorba kaşığı soya sosu
Tuz
Karabiber

* * *

Milföy çanağı
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Havuç ve domatesleri küp, soğanları yemeklik doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanı ve havucu ekleyip, kavurun. Tavuk etini ilave edip, suyunu çektirin. Domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Altı adet ısıya dayanıklı kaseye, pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış fırında hamurların üzeri kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
3 adet tavuk budu
3 adet domates
2'şer adet havuç ve soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
100 gr. margarin
Tuz
Karabiber

* * *

Mercimekli bulgur pilavı
Tencereye ayıklanmış ve yıkanmış mercimeği aktarıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Bir taşım kaynatıp, suyunu süzün. Mercimeği aynı tencereye aktarıp, üzerine üç su bardağı su ekleyin ve 10 dakika pişirin. Sonra içine bulgur ve tuzu ilave edin. 10 dakika daha pişirip, ocağı söndürün. Bir tavaya aktardığınız zeytinyağında ince doğranmış soğanı dört dakika kavurun ve pilavın üzerine döküp, karıştırın.

MALZEMELER
1 su bardağı yeşil mercimek
Yeteri kadar su
1 su bardağı pilavlık bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA