Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Örgü poğaça

Un, yoğurt, margarin, sıvıyağ, yumurtanın akı, kabartma tozu ve tuzu geniş bir kapta yoğurun. Elde ettiğiniz hamurdan parçalar kopararak çay bardağı büyüklüğünde açın. Ortasında boşluk bırakıp, dışa doğru kesin. Kesilen parçaların kenarlarından tutup, ortasına doğru uçlarını birleştirerek örgüler yapın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerlerine yumurta sarısı sürün. Üzerleri kızarana dek pişirin.

2 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı margarin
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
Tuz
1 paket kabartma tozu

* * *
Çikolatalı parfe
Yumurtaları ve üç çorba kaşığı tozşekeri krema kıvamına gelene dek 10 dakika çırpın. Çikolataları kıyın. Bir bardak tozşekerle karıştırılmış suyu kaynatın. İçine çikolataları ve margarini ilave ederek karıştırın. Hafif ateşte karıştırarak iki dakika pişirin. Bu karışıma yumurtalı şekeri ilave edip, hepsini çırpın, yağlı kağıtla kaplanmış kelepçeli kalıba boşaltın. Kalıbı, içi sıcak su dolu bir tepsiye yerleştirin. 175 derece fırında 35 dakika pişirin. Ilık olarak servis yapın.

5 adet yumurta
1 su bardağı
3 çorba kaşığı tozşeker
1 çay bardağı su
4 paket (80 gr'lık) bitter çikolata
250 gr. margarin

* * *
Sebzeli tart
Oda sıcaklığında margarini, yumurtayı, yoğurdu, unu, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip, yoğurun. Hamuru tart kalıbına yerleştirin. Kabarmaması için birkaç delik açın. Ispanak yapraklarını kaynar suya batırıp, doğrayın. Kabakları rendeleyip, ıspanakla karıştırın, sıkarak fazla suyunu alın. Yumurta, beyaz peynir, süt ve karabiberi ekleyip, hamurun üzerine yayın. En üste kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.

3 çorba kaşığı yoğurt
Tuz
200 gr. margarin
1 adet yumurta
20 çorba kaşığı un
1 paket kabartma tozu İç malzemesi:
Yarım kilo kabak
Yarım kilo ıspanak yaprağı
1 çay fincanı süt
1 adet yumurta
1.5 su bardağı beyaz peynir
1 su bardağı kaşar peyniri

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA