Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı köfte

Kıyma, ıslatılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, sıvıyağı, tuz ve karabiberi yoğurun. Köfte hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayın, tuzlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Krema için; kıyılmış soğanı yağda kavurun. Unu ekleyip, kavurmaya devam edin. Krema ve et suyunu dökün. Muhallebi kıvamına gelene dek karıştırarak kaynatın. Tuz ve karabiber serpin. Köfteleri bu sosa bulayın. Tavada kalan sosa ince kıyılmış maydanoz katarak üzerine dökün.

Malzemeler
500 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 dilim ekmek içi
Tuz, karabiber Kreması için:
1 çorba kaşığı margarin
1 adet soğan
1 çorba kaşığı un
2 su bardağı et suyu
150 gr. krema
Tuz, karabiber
Yarım demet maydanoz

* * *
Kandil simidi
Hamur için gereken tüm malzemeleri bir kapta yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp, halka şeklini verin. Un, şeker, su ve yumurta aklarını bir kapta iyice çırpın. Simitleri önce bu harca bulayın, daha sonra susama batırın. Bir fırın tepsisine dizerek önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Malzemeler
4 su bardağı un
20 gr. yaş maya
2 adet yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz Üzeri için:
2 çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı su
2 adet yumurta akı
1 su bardağı susam

* * *
Portakal şerbetli incir tatlısı
Kuru incirlerin sap kısımlarını çıkarıp, içlerini parmağınızla açın. Ceviz, tozşeker ve tarçını karıştırın. Bu malzemeyi incirlerin içine doldurun. İncirleri tencereye alın. Portakal suyunu üzerine gezdirin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin. Servis tabağına alın. Yanında dondurma ile servis yapabilirsiniz.

Malzemeler
400 gr. kuru incir
1 su bardağı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı portakal suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA