Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kremalı karnabahar çorbası

Karnabaharı çiçeklerine ayırıp, bir tencereye koyun ve üzerini bir parmak geçecek kadar su ekleyin. Taze soğanların beyaz kısımlarını uzun uzun kesip, tencereye ekleyin. Tuzunu da ilave edip, 25-30 dakika pişirin. Haşlanmış karnabaharları suyuyla birlikte blendere koyun. Krema ve beyaz biberi ekleyip, birlikte çekin. Taze soğanla süsleyin.
1 adet karnabahar
1 çay bardağı krema
3 adet taze soğan
1 tutam beyaz biber, tuz

* * *
Lazanya salatası
Lazanyayı haşlayın, soğuk sudan geçirip, ikiye bölün. Domatesleri, taze soğanı, kırmızıbiberi, göbek salatayı doğrayıp karıştırın. Mayonez ve yoğurdu üç çorba kaşığı zeytinyağıyla karıştırıp, sebzenin üzerine dökün. Tuz ve karabiber ekleyin. İki adet lazanya yaprağını servis tabağına alıp, üzerine sebzeli karışımdan koyun. Bir kat lazanya, bir kat sebzeli karışım koyarak üç kat yapın. Kıyılmış maydanozla servis yapın
2 kişilik
6 adet lazanya
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet domates
Yarım demet taze soğan
2 adet közlenmiş kırmızıbiber
Yarım göbek salata
1-2 çorba kaşığı mayonez
4 çorba kaşığı yoğurt
Tuz, karabiber, maydanoz

* * *
Fıstıklı kaymaklı cezerye
Havuçları rendeleyip, üzerine tozşekeri ekleyin. Ocağa koyup, suyunu çekene kadar pişirin ve altını kapatın. Un ve nişastayı içine katıp, macun kıvamına getirin. Ceviz ve Antep fıstığını irice çekip, üzerine ekleyin. İyice karıştırdıktan sonra düz bir zemine koyup, elinizle bastırarak açın. Soğuduktan sonra üç parmak eninde kareler şeklinde kesin. Her parçanın içine bir çorba kaşığı kaymak koyup, kürdanla tutturduktan sonra servis yapın.
4 adet orta boy havuç
3 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı un
Yarım su bardağı ceviz
Yarım su bardağı antepfıstığı
1 tatlı kaşığı nişasta
250 gr. kaymak

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA