Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pırasa çorbası

Patatesleri kabuklarıyla birlikte haşlayın, soğuduktan sonra kabuklarını soyup, püre haline getirin. İnce ince kıyılmış pırasaları tereyağında soteleyin. Üzerine et suyu, süt, püre patates, tuz ve karabiber ekleyip, yarım saat pişirin. Küçük bir kapta yumurta sarısı, krema, kaşar peyniri rendesi ve kıyılmış maydanozu karıştırın, çorbanın üzerine ilave edin. Birkaç dakika kaynattıktan sonra servis yapın.

Malzemeler
3 adet pırasa
2 adet patates
2 çorba kaşığı tereyağı
5 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 adet yumurtanın sarısı
3 çorba kaşığı krema
1 çay bardağı kaşar peyniri
1 demet maydanoz
Tuz, karabiber

* * *
Kereviz pane
Limon suyunu, kerevizleri haşlayacağınız tencereye alın. Kerevizleri soyup, yarım santim kalınlığında doğradıktan sonra tencereye koyun ve limon suyuyla harmanlayın. 5 dakika bekletip, üzerini örtecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Ocağa oturtup 15 dakika haşlayın. Daha sonra süzüp, kurulayın. Ayrı bir kapta un, köri, karabiber, pulbiber ve tuzu karıştırın. Yumurtaları biraz tuzla çırpın. Kerevizleri önce unlu karışıma, sonra da yumurtaya bulayıp, kızartın.

Malzemeler
4 adet orta boy kereviz
1 adet limonun suyu
1 su bardağı un
Birer tutam köri ve pulbiber
2 adet yumurta
Tuz, karabiber

* * *
Kestaneli şekerleme
Kremayı küçük bir tencerede bir taşım kaynatın. Üzerine küçük parçalara ayırdığınız çikolataları ilave edin. Ocaktan alıp, buzdolabında dondurun. Çıkarıp, üzerine kestane püresi ile pudraşekerini ekleyin. Daha sonra harçtan parçalar koparıp, küçük yuvarlaklar hazırlayın. Bir kısmını kakaoya, bir kısmını da pudraşekerine bulayıp servis yapın.

Malzemeler
1 kutu krema
3 paket bitter çikolata
6 çorba kaşığı kestane püresi
1.5 su bardağı pudraşekeri
1 çay bardağı kakao

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA