Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Zeybek çorbası

Et suyunu kaynatın, içine küçük doğranmış domates, soğan ve biberi koyun. Biberler yumuşayıncaya kadar pişirin. Daha sonra çorbayı süzgeçten geçirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritip, unu kavurun. Üzerine süzülmüş çorba suyunu katın. Limon suyu, karabiber, tuz, defne yaprağı ve pirinç ekleyin, kaynayıncaya kadar karıştırın. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.

MALZEMELER
8 su bardağı et suyu
4 adet sivri biber
1 adet soğan
4 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çay bardağı un
1 çay bardağı pirinç
1 adet defne yaprağı
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tuz, karabiber

* * *

Tavuklu lahana sarması
Lahanayı yapraklarına ayırarak tuzlu kaynar suda 2-3 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzün. İnce kıyılmış soğan ve maydanoz, tereyağının yarısı, salça, pulbiber, kimyon, tuz ve şerit biçiminde doğranmış tavuk etlerini soteleyin. Yıkanmış pirinci ilave edin. Su azsa su ilave ederek pişirin. Lahana yapraklarını bu harçla sarın. Sarmaları tencereye dizin, üzerine kalan tereyağını koyun, su ilave ederek kısık ateşte pişirin.

MALZEMELER
2 kg. lahana
4 adet soğan
1 demet maydanoz
1.5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
4 adet tavuk göğsü
1.5 çorba kaşığı pirinç
4-5 su bardağı su
Pulbiber, kimyon, tuz

* * *


Çikolatalı sufle
Yumurta ve tozşekeri mikserle üç dakika çırpın. İçine unu ilave edip, mikserle karıştırmaya devam edin. Çikolata ve tereyağını benmari usulü eritip, yumurtalı karışıma ekleyin. Yağlanmış küçük sufle kaplarına malzemeyi paylaştırın. Önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika pişirin. Dilerseniz dondurma ve çikolata sosla servis yapın.

MALZEMELER
3 adet yumurta
1 çay bardağı tozşeker
1 çorba kaşığı un
100 gr. bitter çikolata
2 çorba kaşığı tereyağı

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA