Patlıcanları alacalı soyup halka halka dilimleyin. Tuzlu suda erişteyi pişirin. Süzüp tereyağını ekleyin. Kıyılmış sarmısağı ve soğanı sıvıyağda kavurun, tavadan alın. Patlıcanları kalan yağda kızartın. Küp doğranmış domatesleri, pulbiber, tarçın ve tuzla hafifçe soteleyin. Ocağı kapatıp sosun üzerine patlıcanları koyun. Yağlanmış fırın kabına eriştenin yarısını koyun, üstüne patlıcanlı harcı, en üste kalan erişteyi koyup, üzerine kaşar peynirini serpin. 30 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 adet patlıcan
350 gr. erişte
3 çorba kaşığı tereyağı
1 diş sarmısak
1'er adet soğan ve sivribiber
2 adet domates
Pulbiber
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Yarım çay kaşığı tarçın
Tuz
Kuruyemiş lokumu
Cevizi kırın. Kuru inciri yıkayıp, sap kısmını kesin. Kuru eriğin çekirdeğini temizleyin. Parçalara ayrılmış ceviz, kuru incir, kuru erik, kuru kayısı ve kuru üzümü robotta kıyın. Bu karışımı elle ceviz büyüklüğünde küçük toplar yapın.Topların bir kısmını Hindistanceviz'ine, bir kısmını Antepfıstığı'na bulayarak servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. ceviz
200 gr. kayısı
150 gr. kuru üzüm
200 gr. kuru incir
200 gr. kuru erik
1 paket Hindistancevizi
150 gr. tuzsuz Antepfıstığı
Yoğurtlu taze fasulye
Fasulyeleri ayıklayıp, 4 su bardağı suda 15-20 dakika haşlayın. Servis tabağına istediğiniz şekilde dizin. 2 çorba kaşığı zeytinyağını üzerine gezdirin. Yoğurdu, dövülmüş sarmısak ve tuzla karıştırıp fasulyelerin üzerine dökün. Kalan zeytinyağı ile kırmızıbiberi karıştırıp, fasulyenin üzerine gezdirerek servis yapın.
MALZEMELER
750 gr. taze fasulye
4 çorba kaşığı zeytinyağı
2 su bardağı yoğurt
3 diş sarmısak
Tuz
4 su bardağı su
1 çay kaşığı kırmızıbibe