Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu Hasanpaşa köftesi

İnce kıyılmış soğan, kıyma, ıslatılıp sıkılmış ekmek içi, yumurta, sarmısak, karabiber, pulbiber ve tuzu yoğurun. Harçtan kase şeklinde köfteler hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika pişirin. Haşlanmış patatesleri ezin. Sıcak süt, tereyağı ve tuzla püre haline getirin. Ilındıktan sonra üzerine yumurtayla karıştırın. Köfteleri fırından çıkarın ve ortalarına hazırladığınız püreden koyun. Tekrar fırına verip, pürenin üstü kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
500 gr. tavuk kıyması
1 adet soğan
4 dilim ekmek içi
1 adet yumurta
1 diş rendelenmiş sarmısak
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Üzeri için:
4 adet patates
1.5 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet yumurta
Tuz

Milföy çanağı
Tavuk etini kemiklerinden ayırıp kuşbaşı doğrayın. Havuç ve domatesleri küp, soğanları yemeklik doğrayın. Margarini bir tencerede eritin. Soğanı ve havucu ekleyip, kavurun. Tavuk etini ilave edip suyunu çektirin. Domatesi ekleyip, suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin. Tencereye bezelye, tuz ve karabiber ekleyip, karıştırın ve tencereyi ocaktan alın. Altı adet ısıya dayanıklı kaseye, pişirdiğiniz karışımı paylaştırın. Kaselerin üzerine milföy hamurlarını kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kızarana kadar pişirin.

MALZEMELER
6 adet milföy hamuru
3 adet tavuk budu
3 adet domates
2'şer adet havuç ve soğan
1 su bardağı haşlanmış bezelye
100 gr. margarin
Tuz
Karabiber

Ispanak mücveri
Ispanak köklerini yıkayıp bir su bardağı suda 10 dakika haşladıktan sonra süzüp, soğutun. Soğan, dereotu ve maydanozu blenderdan geçirin. Üzerine ıspanakları, tuz ve karabiberi ekleyin. Yumurtaları ve unu da ilave edin. Sıvıyağı bir tavaya alıp, kızdırın. Harçtan çorba kaşığı ile alarak yağa atıp, arkalı önlü kızartın.

MALZEMELER
Yarım kg. ıspanak kökü
1 adet soğan
Yarım demet dereotu
Yarım demet maydanoz
2 adet yumurta
2 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA