Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Mısır çorbası

Mısırları bir bıçak yardımıyla koçanlarından sıyırıp tencereye alın. Üzerine suyu ekleyip 30 dakika pişirin. Diğer taraftan bir tavada tereyağını eritip mısır ununu 2-3 dakika kavurun. Kavrulmuş unu kaynamakta olan mısırlara hızlı hızlı karıştırarak yedirin. Çorba koyulaşmaya başladığında kremayı ilave edip ocaktan alın. Kaşar peyniri ilave ederek servis yapın.
MALZEMELER
4 adet mısır
7 su bardağı su
2 çorba kaşığı krema
3 çorba kaşığı mısır unu
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz

Mantarlı bonfile
Etleri kızgın yağda kızartın. Tabağa alıp bekletin. Mantarları yıkayıp temizleyin. Limonlu suda bekletin. Soğanları halka halka kesin, kalan yağa atın. Mantarları da ilave edip beraber soteleyin. Yavaş yavaş un serpin. Tuz ve karabiberi katın. Sıcak su ilave edin. Malzemeler pişince tencereyi ocaktan alın. Servis tabağındaki etlerin üzerine mantarlı soğanlı karışımı yayın.
MALZEMELER
1 su bardağı sıvıyağ
500 gr. bonfile
200 gr. mantar
1 adet limon
1.5 çorba kaşığı un
Tuz
Karabiber

Patatesli kek
Patatesleri soyup halka halka dilimleyin. 20 cm. enindeki bir kek kalıbına eritilmiş tereyağı sürüp yağlı kağıtla kaplayın. Kalan tereyağının üzerine zeytinyağını ekleyip kızdırın. Üzerine karabiber ve sarmısak ilave edin. Kalıba bir sıra patates döşeyin. Üzerine bir fırça ile tereyağlı karışımdan sürün. Tuz serpin. Ekmekleri robotta çekip kaşar peyniriyle karıştırın. Birazını patateslerin üzerine serpin. İşlemi aynı sıra ile malzeme bitene kadar sürdürün. Daha sonra üzerine elinizle sertçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında bir saat pişirin.
MALZEMELER
8 adet orta boy patates
1 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarmısak
4 dilim bayat ekmek
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA