5 günlük hava durumu
03 Ağustos 2010, Salı
Patates çanağında patlıcan
Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

İletişim
SMS: yaz boşluk bırak mesajını yaz 4122'ye gönder. (1,60TL) MH:02165317373
Bugün ne pişirsem?

Patates çanağında patlıcan

Patatesleri soyup rendeleyin. Suyunu sıkarak yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri, eritilmiş tereyağı, tuz ve karabiberle karıştırın. Harçtan parçalar koparıp çanak şekli verin ve muffin kalıplarına yerleştirin. 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Patlıcanları közleyin, kabuklarını soyup iri küp halinde doğrayın. Kabukları soyulup doğranmış domates, zeytinyağı, limon suyu, kıyılmış maydanoz ve tuz ekleyip karıştırın. Patateslerin üzerine harcı paylaştırın.
MALZEMELER
3 adet patates
2 adet patlıcan
1 adet yumurta
1 çay bardağı kaşar peyniri
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet domates
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber

Acem pilavı
Etleri tereyağının yarısıyla kavurun. Et suyunu bırakıp tekrar çekince yemeklik doğranmış soğanı ekleyin. Hafif tuzlayıp pembeleşene dek kavurun. Tencereye bir su bardağı su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler pişince yayvan bir tencereye aktarın. Üzerine tüm baharatları katıp karıştırın. Pirinci etlerin üzerine yayıp kaynamış et suyunu dökün ve hiç karıştırmadan suyunu çekene kadar pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
4 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı kakule
500 gr. kuşbaşı et
2 adet kuru soğan
3 su bardağı et suyu
6 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım tatlı kaşığı öğütülmüş karanfil
Tuz

Frambuazlı pasta
Kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayın. Süt ve şekeri karıştırın. Pandispanyanın alt parçasını servis tabağına yerleştirin. Şekerli sütle ıslatın. Üzerine biraz krema yayın. Frambuazları kremanın üzerine koyup ikinci pandispanyayı ıslatıp üzerine kapatın. Kalan krema ile keki kaplayın. Beyaz çikolatayı benmari usulü eritin ve pastanın üstüne yayın.
MALZEMELER
1 adet sade pandispanya
1 su bardağı frambuaz
240 gr. beyaz çikolata
1 paket hazır pasta kreması Pandispanyayı ıslatmak için:
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı toz şeker


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Mısır çorbası (02.08.2010)
Tavuklu un çorbası (30.07.2010)
Sebzeli dana haşlama (29.07.2010)
Şehriyeli sütlaç (28.07.2010)
Tavuk köftesi (27.07.2010)
Çikolatalı milföy (26.07.2010)
Ballı kıtır (23.07.2010)
Ispanaklı tavuk rulo (22.07.2010)
Tavuklu Hasanpaşa köftesi (21.07.2010)
Pırtık böreği (20.07.2010)
ARŞİV