Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Pratik döner

Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. Bir adet bifteğin üzerine bir miktar bu malzemeden koyun. Üzerine bir adet biftek daha yerleştirin. Biftek ve kıyma bitene kadar bu işlemi sürdürün. Eti folyo kağıdına sıkıca sarın. Derin dondurucuda bir gece bekletin. Ertesi gün ince ince dilimleyin. Yağsız tavada pişirin. Servis tabağına alın. Tuzunu ilave edin. Yağı kızdırın, salçayı içinde ezin. Sosu etlerin üzerinde gezdirin. Yanında yoğurt ve biberle servis yapın.

MALZEMELER
1 adet soğan
2 çorba kaşığı kıyma
5 adet bonfile
1 çorba kaşığı sıvıyağ
Yarım çorba kaşığı salça
3 çorba kaşığı yoğurt
Sivribiber
Tuz

* * *

Balık buğulama

Balığı fileto biçiminde temizleyip tencereye koyun. Domates suyunu ve suyu tencereye dökün. Defne yapraklarını, dövülmüş sarmısağı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvıyağı, limon dilimini, soya sosunu, karabiber, kırmızıbiber ve tuzu da ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca üzerine unu yavaş yavaş serpin. Topaklaşmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika kaynatın.

MALZEMELER
1 adet beyaz etli balık
1.5 su bardağı domates suyu
1 su bardağı su
2 adet defne yaprağı
2 adet sarmısak
1 adet soğan
3 çay kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızıbiber
1 dilim limon
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz

* * *

Armut tatlısı
Armutları düzgünce ortadan ikiye kesin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Bir kaba dizip üzerlerine tozşeker ve portakal suyunu ilave edin. En üste tarçını serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerlerine krem şanti sıkarak servis yapın.

MALZEMELER
3 adet armut
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 su bardağı krem şanti

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA