Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Patates çorbası

5 su bardağı su
2 adet patates
1 su bardağı süt
8 çorba kaşığı yoğurt
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir tutam dereotu
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı kırmızıbiber
Suyu kaynatın. Patateslerin kabuklarını soyup tencereye rendeleyin. 10 dakika pişirin. Geniş bir kapta süt, yoğurt, un ve limon suyunu çırpın. Kaynayan suya bu karışımı döküp karıştırın. Tekrar kaynayıncaya kadar pişirmeye devam edin. Dereotunu ince kıyıp çorbanın üzerine ekleyin. Küçük bir tavada margarini eritin, kırmızıbiberi ekleyip birkaç kez karıştırın. Hazırladığınız sosu çorbanın üzerine gezdirip servis yapın.

Yumurta dolması
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı lor peyniri
2-3 dal maydanoz
1 adet domates
Yumurtayı katı olacak şekilde haşlayın. Ateşten alıp soğuk sudan geçirin. Kabuklarını soyup boylamasına ikiye bölün. Sarısını çıkarın. Yumurta sarısını bir çorba kaşığı lor peyniri ve ince kıyılmış maydanozla karıştırın. Harcı yumurta aklarının üzerine paylaştırın. Halka doğranmış domates dilimlerinin üzerine koyarak servis yapın.

Sebzeli kiş
2 su bardağı un
100 gr. tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı su İçi için:
1'er adet havuç, kabak ve dolmalık biber
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Bir kapta hamur için verilen malzemeleri yoğurun. Yağlanmış tart kalıbına hamuru döşeyin. İçi için havuç, kabak ve biberleri küp doğrayın. Bir çorba kaşığı tereyağında beş dakika soteleyip biraz soğuduktan sonra hamurun üzerine yayın. Bir kasede yumurta, süt ve unu çırpın, sebzelerin üzerine dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA