Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Sünger lokması

2 adet yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
3 çorba kaşığı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet limon kabuğunun rendesi
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Şerbeti için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Şerbet
için şeker ve suyu 10 dakika kaynatın. Soğumaya bırakın. Yumurtaların aklarını ve sarılarını ayırın. Aklarını iyice köpürünceye kadar çırpın. Üzerine sarılarını ilave edip biraz karıştırın. Yoğurt, un, kabartma tozu ve limon kabuğu rendesini üzerine ekleyin. Bir çorba kaşığını zeytinyağına batırıp ucuyla hamurdan küçük parçalar alın ve kızgın yağa atın. Kızaran hamurları sıcakken şerbete atın. Lokmalar şerbeti çekince servis yapın.

Sütlü domates çorbası
3 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı un
1/2 paket domates püresi
2 adet domates
1.5 su bardağı süt
4 su bardağı su
1/2 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1/2 paket krema
Tuz, karabiber
Unu, tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Üzerine domates püresini ve rendelenmiş domatesleri ekleyip kavurun. Süt ve suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca yeşil mercimek, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dakika pişirin. Kremayı ekledikten sonra bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın.

Domatesli mantar
18 adet mantar
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
9 adet kiraz domates
1 adet sivri biber
Tuz, karabiber
Mantarları yıkadıktan sonra saplarını çıkarın. Bir fırın tepsisine dizip içlerine tuz ve karabiber serpin. Tereyağı ve rendelenmiş kaşar peynirini içlerine paylaştırın. Üzerine ince doğranmış sivri biber koyun. Kiraz domatesleri ikiye bölüp her mantarın üzerine bir parçayı koyun. Yeniden tuz ve karabiber serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA