Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kafes böreği

* 125 gr. margarin
* 4 çorba kaşığı yoğurt
* 1 çay kaşığı karbonat
* Aldığı kadar un
* 1/2 kg. beyaz peynir
* 1 demet maydanoz
* 1 çay bardağı süt
* 1 adet yumurta sarısı
Bir kapta küp doğranmış margarin, yoğurt, karbonat ve aldığı kadar unu iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Ceviz büyüklüğünde bir parçayı ayırıp yağlanmış yuvarlak bir kalıba yayın. Peynir ve maydanozu hamurun üzerine yayın. Ayırdığınız hamurdan ince şeritler yaparak hamurun üzerine kafes biçimi verecek şekilde yerleştirin. Bir çay bardağı sütle, bir adet yumurta sarısını çırparak üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında iyice pişirin.

Çikolatalı ekmekler
* 8 dilim tost ekmeği
* 80 gr. bitter çikolata
* 2 adet yumurta
* 3 çorba kaşığı un
* 1 çay bardağı süt
Ekmeklerin kenarlarını kesin. Bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Ekmek diliminin üzerine erimiş çikolatayı sürün ve üzerine ikinci ekmeği tost yapar gibi kapatın. Diğerlerine de aynı işlemi uygulayıp, dört ekmek elde edin. Yumurtaları bir kapta çırpın. Ekmekleri önce süte, sonra una, en son olarak çırpılmış yumurtaya bulayın. Kızdırılmış yağda arkalı önlü kızartın.

Sebzeli tavuk
* 1 adet tavuk göğsü
* 6 adet taze fasulye
* 1 adet havuç
* 2 adet domates
* 1 adet soğan
* 2 adet patates
* 1 çorba kaşığı margarin
* Tuz
* Karabiber
Tencereye margarini koyun. Sırasıyla doğranmış soğanı, patatesi, havucu kavurun. Kuşbaşı doğranmış tavukları da koyun. Fasulyelerin kenarlarını kesip verev doğrayın. Tavuklar iyice pişince fasulye ve küp küp doğranmış domatesi ekleyin. Yemeğin tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Tencerenin kapağını kapatarak beş dakika pişirin.



Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA