Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Kayısılı pilav

Kayısıları sıcak suda yarım saat bekletin. Yağları tencereye koyun. Pirinci, tuz ekleyerek 3-4 dakika kavurun. Pirincin üzerini 1 parmak geçecek kadar sıcak su ve limon suyu koyarak 10 dakika orta ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin. Pilavı ocaktan alıp küçük doğranmış kayısıları ekleyin. Kırmızı biberleri minik küpler halinde doğrayın. Pilavı servis tabağına alıp biberleri ekleyin.
MALZEMELER
2 su bardağı pirinç
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
10 adet kayısı
2 adet közlenmiş kırmızı biber
1/2 limonun suyu

İmambayıldı
Patlıcanların saplarını kesmeden alacalı soyun. Alttan ve üstten 1 parmak bırakarak boylamasına dörde bölün. Soğanları yarım ay şeklinde doğrayın. İnce kıyılmış maydanoz, küçük doğranmış domates, sarmısak, tuz ve şekeri karıştırın. Malzemeyi patlıcanların kesik bölgelerine doldurun. Üzerine zeytinyağı ve sıcak su ekleyip pişirin.
MALZEMELER
6 adet patlıcan
2 adet soğan
1 demet maydanoz
5 diş sarmısak
2 adet domates
1 su bardağı zeytinyağı
2 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı tuz

Hindi fümeli kokteyl tavuk
Tavuk göğsünü iri parçalar halinde doğrayıp karabiber ve tuzla karıştırdıktan sonra soya sosuna batırın. Hindi füme dilimlerini tavuklara sarıp çöp şişlerle tutturun. İsteğinize göre yağda ya da ızgarada pişirin. Soya filizlerini 3 dakika haşlayın. Tavukları soya filizi ve biber turşusu eşliğinde servis yapın.
MALZEMELER
1 adet tavuk göğsü
1/2 çay bardağı soya sosu
150 gr. dilimlenmiş hindi füme
1/2 paket soya filizi
10-15 adet acı biber turşusu
Karabiber
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA