Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ispanaklı ekmek

Rendelenmiş soğanı yağda kavurun, doğranmış ıspanağı ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin. Tuz ve karabiber ekleyip robotta püre haline getirin. Tost ekmeklerini sütle ıslatın, yağlanmış küçük fırın kaplarına yerleştirin, ıspanağı üzerine yayın. Daha sonra yumurtaları çırpıp lor peyniri, kaşar peyniri ve karabiberle karıştırın, ıspanakların üzerine yayın. En üste ise hamburger peynirlerini koyun. 200 derecelik fırında 25 dakika pişirdikten sonra servis edin.
MALZEMELER
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
750 gr. ıspanak
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
200 gr. lor peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri l8 dilim hamburger peyniri
Tuz, karabiber

Sütlü tavuk güveci
Küçük doğranmış etleri yağda kavurun. Kimyon, kırmızı biber, un ekleyin, sütü koyun. Kaşar peynirinin yarısını koyup pişirin. Ocaktan alıp küçük fırın kaplarına doldurun. Üzerine artan kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerindeki peynir eriyene kadar pişirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Kabak çorbası
Sebzeleri yıkayıp temizledikten sonra küp küp doğrayın. Bir tencereye aldığınız tereyağını kızdırıp içine sırasıyla soğan, mantar, havuç, kereviz, patates ve kabakları koyup 10 dakika sote edin. Daha sonra üzerine suyu ekleyin. Tuz ve pul biberi de ilave ettikten sonra sebzeler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotu serpin.
MALZEMELER
2 adet kabak
1'er adet havuç, kereviz, soğan, patates
10 adet mantar
2 çorba kaşığı tereyağı
6 su bardağı sıcak su
1/2 demet dereotu
Tuz, pul biber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA