YAZARA MAİL GÖNDER Şehriyeli tavuk çorbası
kapat

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Mısır nişastasını, erittiğiniz margarinde kavurun. Tavuk suyunu ve suyu ilave edin. Su kaynayınca, şehriyeyi ve küp küp doğranmış havucu ekleyin. Tuzunu katın. Şehriyeler iyice pişinceye kadar kaynatmaya devam edin. Karabiberle süsleyerek servis yapın.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı mısır nişastası
2 su bardağı tavuk suyu
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı tel şehriye
1 adet havuç
1 çay kaşığı karabiber
Tuz

Peynirli bezelye
Peyniri iki santim genişliğinde doğrayın. Tereyağını kızdırıp peynirleri kızartın. Tavada kalan tereyağını bir tencereye alıp üzerine sıvı yağ ilave edin. İnce rendelenmiş soğan ve sarmısakları kavurun. Üzerine domates rendesi, baharatları ve tuzu ilave edip kavurun. Bezelye ve suyu ilave edin. 20 dakika pişirip peynirleri ekleyin. 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
1/2 kg. bezelye
250 gr. orta sert beyaz peynir
3 çorba kaşığı tereyağı
4 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan
2 diş sarmısak
2 adet domates
1'er çay kaşığı safran ve köri
1 tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
1 su bardağı sıcak su
Tuz

Cevizli kadayıf
Fırın tepsisini bir çorba kaşığı yağ ile yağlayın. Kadayıfların yarısını tepsiye yayın. Üzerine ceviz içini serpin. Artan kadayıfları da cevizlerin üzerine yayın. Artan yağı küçük parçalar halinde kadayıfın üzerine koyun. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin. Şerbeti için su ve şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Ocaktan aldığınız şerbeti, soğuyan kadayıfın üzerine gezdirin.
MALZEMELER
2 çorba kaşığı tereyağı
1/2 kg. kadayıf
1.5 su bardağı dövülmüş ceviz Şerbeti:
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.