Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fındıklı muffinler

Fındık, toz şeker, un ve yumurtaları iyice karıştırın. Ardından kabartma tozunu ilave edin ve tekrar karıştırın. Hazırladığınız malzemeyi küçük kağıt kalıpların içine yarıya kadar döküp üzerlerine birer tane fındık koyun. Tepsiye dizip üzerlerine kakao serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin.
MALZEMELER
2 su bardağı çekilmiş fındık
1 su bardağı toz şeker
Kakao
4 çorba kaşığı un
5 adet yumurta
1/2 paket kabartma tozu


Kırmızı mercimekli poğaça
Mercimeği, üzerine çıkacak kadar su koyarak yumuşayana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yumurta, küp doğranmış tereyağı, yoğurt, kıyılmış maydanoz ve soğan, tuz, kabartma tozu ve pul biber ekleyip yoğurun. Rendelenmiş peyniri katıp tekrar yoğurun. Poğaça şekli vererek tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serperek 170 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 çay bardağı kırmızı mercimek
2 adet yumurta
100 gr. tereyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
4-5 dal maydanoz
2 dal taze soğan
1 paket kabartma tozu
2.5 su bardağı un
1 su bardağı kaşar peyniri
Tuz, pul bibe

Arpacık soğanlı yahni
Eti, suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı olarak pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte beş dakika soteleyin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayıncaya kadar pişirin. İnce kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiber serpip birkaç dakika daha pişirin.
MALZEMELER
400 gr. arpacık soğan
400 gr. kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
1/2 çorba kaşığı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA