Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Cevizli biftek sarma

Sıvı yağ, halka doğranmış domates, kıyılmış sarmısak ve tuzu; domatesin kabukları yumuşayıncaya kadar pişirin ve çatalla ezin. Biftekleri tuz ve karabiberle tatlandırın. Ceviz, sarmısak ve maydanozu karıştırın, bifteklerin içine koyup rulo şeklinde sarın, kürdanla tutturun. Sosu pişirdiğiniz tavaya üç çorba kaşığı sıvı yağ ekleyin. Biftekleri ve biberleri tavada kızartın. Üzerine domates sosu ve sıcak suyu ekleyerek 10 dakika pişirin.
MALZEMELER
4 parça ince dövülmüş biftek
1/2 su bardağı ceviz içi
3-4 dal ince kıyılmış maydanoz
2 diş kıyılmış sarmısak
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet sivri biber
1 çay bardağı sıcak su
Tuz
Karabiber Sos için:
4 adet domates
1/2 çay bardağı sıvı yağ
2 diş sarmısak
Tuz

Cevizli volovan
Oda sıcaklığındaki milföy hamurlarından, bardak ağzı ile sekiz adet yuvarlak kesin. Dört tanesini daha küçük bardakla kesip halka şeklinde parçalar elde edin. Halkaları büyük parçaların üzerine koyup fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirip soğumaya bırakın. Dövülmüş ceviz içi, salça, kimyon, sarmısak, zeytinyağı, tuz ve pul biberi bir kapta karıştırıp hamurların içine paylaştırın.
MALZEMELER
8 adet milföy hamuru
200 gr. ceviz içi
3 çorba kaşığı salça
4 diş dövülmüş sarmısak
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Pul biber
Kimyon

Pratik kumpir
Patatesleri soyup halka biçiminde doğrayın. Tuzlu suda haşlayıp süzün. Tereyağı ve tuz ekleyerek püre haline getirin. Yağlanmış fırın kabına yayın. Sosis ve sucuğu küpler halinde doğrayıp üzerine serpiştirin. Mısır ve bezelyeyi de ekleyin. Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.
MALZEMELER
1 kg. patates
3 çorba kaşığı tereyağı
3 adet sosis
1/2 kangal sucuk
200 gr. mısır
200 gr. bezelye
Kaşar peyniri
Tuz

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA