Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Tavuklu semizotu

Semizotunun yapraklarını yıkayıp süzün ve bir kaseye alın. Üzerine dörde bölünmüş kiraz domates ve piyazlık doğranmış soğan ilave edip harmanlayın ve servis tabağına alın. Diğer taraftan tavuğu haşlayıp irice didikleyin. Tereyağını eritip tavuğu baharatlarla soteleyin ve semizotunun üzerine ilave edin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırıp semizotunun üzerine gezdirin.
MALZEMELER
1 demet semizotunun yaprağı
10 adet kiraz domates
2 adet orta boy soğan
1 adet tavuk göğsü
1 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kimyon
Pul biber
1/2 limonun suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz

Yoğurtlu irmik köftesi
Derin bir kaba kıymayı alın. Yoğurt, irmik, rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısakları ekleyin. Karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuzu katın. İyice yoğurun. Bir saate yakın buzdolabında bekletin. Daha sonra, köfte hamurundan küçük parçalar koparıp elinizle şekil verin. Izgara ya da teflon tavada orta ateşte pişirin. Yeşillikle servis yapın.
MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı irmik
1 adet soğan
3 diş sarmısak
1 çay kaşığı karabiber
Kimyon
Kırmızıbiber
Tuz

Çikolatalı bisküvi
Tüm malzemeyi derin bir kaba alıp iyice karıştırın. Hamur toparlandıktan sonra düz bir zemine alıp silindir şekline getirin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika pişirin. Fırından alıp bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yeniden tepsiye dizin ve 10 dakika daha pişirin.
MALZEMELER
50 gr. bitter çikolata
1 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
3 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı fındık
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı un

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA