Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Şiş köfte

Kıymayı derin bir kaba alın. Rendelenmiş soğan, dövülmüş sarmısak, ıslatıp suyunu sıktığınız ekmek içi, tuz, karabiber ve kimyonu hep beraber kıymaya ekleyin. Margarini ve ince kıyılmış maydanozu da katıp iyice yoğurun. İnce uzun köfteler yapıp şişlere geçirerek ızgarada kızartın. Ketçap ve mayonezi karıştırarak bir sos elde edin. Köfteleri bu sosla birlikte servis yapın.

MALZEMELER
400 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarmısak
2 dilim ekmek içi
1/2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı margarin
Tuz
Karabiber
Kimyon

Kızarmış rulolar
Un, sirke, su ve tuzu yoğurup merdane ile açın. Büyük bir bardakla yuvarlaklar kesin. Hamurları havan tokmağına sararak yağda kızartın. Tokmağı çıkarıp ruloları ılınmaya bırakın. Kakao hariç tüm malzemeyi koyulaşana kadar pişirin. Yarısına kakao ekleyin. Ruloların yarısına beyaz, yarısına kakaolu kremayı doldurun.

MALZEMELER
2 su bardağı un
1 çay bardağı su
3 çorba kaşığı sirke
1 tutam tuz Kreması için:
1/2 paket krem şanti
2.5 su bardağı süt
2 adet yumurtanın sarısı
3'er çorba kaşığı un ve şeker
3 çorba kaşığı kakao

Soya soslu sebze sote
Havucu, kırmızı biberi ve taze fasulyeyi yıkayıp küçükçe doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayın. Margarini tavaya alın. Sebzeleri yağda sote edin. Soya sosunu ekleyin. Tuz ve karabiberi katın. Bir dakika daha sote edin. Tencereyi ocaktan alın. Mısırları ilave ederek servis yapın.

MALZEMELER
2 adet havuç
15-20 adet taze fasulye
1 adet soğan
1 çorba kaşığı margarin
1 tatlı kaşığı soya sosu
2 çorba kaşığı mısır
2 çorba kaşığı bezelye
2 adet kırmızı biber
Tuz
Karabiber

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA