Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Patatesli külbastı pane
8 adet patates
1 su bardağı sıcak süt
4 çorba kaşığı margarin
4 adet külbastı
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
2 diş sarmısak
Tuz
Karabiber
Patatesleri haşlayın. Kabuklarını soyup ezin. Sıcak süt ve margarinin yarısını ekleyin. Tuz ve karabiberini ekleyerek iyice karıştırın. Kalan margarini tavada eritin. Külbastıları arkalı önlü kızartın. Üzerine sıcak su koyup 20 dakika pişirin. Pişen etleri önce galeta ununa, sonra çırpılmış yumurtaya bulayın. Daha önce kızarttığınız tavada önlü arkalı tekrar kızartın. İnce kıyılmış maydanoz ve sarmısağı zeytinyağında sote edin. Patates püresinin üzerine maydanozları ve külbastı paneleri koyarak servis yapın.

Yaz böreği
4 adet yufka
1 demet taze soğan
250 gr. ıspanak yaprağı
1'er demet maydanoz
Dereotu, nane
2 adet yumurta
1.5 su bardağı süt
6 çorba kaşığı sıvıyağ
300 gr. lor peyniri
Tuz
Pul biber
Karabiber
Yufkayı düz bir zemine serin ve yemek tabağı büyüklüğünde yuvarlaklar kesin. İç harç için taze soğan, ıspanak, maydanoz, dereotu ve naneyi kıyın. İçine yumurta, süt, sıvı yağ, lor peynir, tuz, pul biber ve karabiber koyup karıştırın. Yağlanmış tepsiye üç adet yuvarlak kesilmiş yufkayı üst üste koyun ve üzerine iç harçtan yayın. Aynı işlemi malzemeler bitene kadar tekrarlayın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika pişirin.

Kremalı pasta
1 adet hazır kek
1 çay bardağı süt
1 paket çikolatalı kremalı bisküvi
10-15 adet bebe bisküvisi Kreması için:
1 çay bardağı toz şeker
2.5 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 çay bardağı un
1 adet yumurta
125 gr. margarin
Kekin iki parçasını sütle ıslatın. Alt parçasını tabağa alın. Bebe bisküvisi, çikolata kremalı bisküvi ve bir çay bardağı sütü blender'dan geçirin. Kekin üzerine yayın. Diğer keki üzerine kapatın. Krema için; tencereye şekeri, yumurta sarısını, unu koyup sütü ilave edin. Muhallebi kıvamı alana dek pişirin. Tencereyi ocaktan alıp vanilya ve margarini ekleyin. Soğuyunca pastanın her tarafını kaplayacak biçimde sürün. Pastayı dövülmüş fıstıkla süsleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA