Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Ayvalı et
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
2 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 su bardağı sıcak su
Kimyon
1 çorba kaşığı nar ekşisi
Tuz
Ayvaları iri küp şeklinde doğrayın. Eti kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Tereyağını eritip ayvayı 5-6 dakika kavurun. Üzerine eti, sıcak suda 1 saat bekletip süzdüğünüz kuşüzümünü ve sıcak suyu katın. Tuz, karabiber ve kimyonu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın nar ekşisini ilave edin.

Pirinçli tavuk salatası
1 çay bardağı pirinç
1 adet tavuk göğüs eti
1 adet taze soğan
4 adet mantar
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tavuk etini ve pirinci ayrı kaplarda haşlayıp, soğumaya bırakın. Mantarları limonlu suda haşlayın. Taze soğanı ince kıyın. Tavuk etini ufak parçalara ayırın. Pirinç, tavuk eti, mantar ve taze soğanı servis tabağına alıp, karıştırın. Limon suyunu da ekleyerek servis yapın.

Mercimek çorbası
1 kaşık yağ
Tuz
1 adet soğan
1 diş sarmısak
2 çay kaşığı un
2 su bardağı su
2 çorba kaşığı mercimek
1 adet havuç
Doğranmış soğan ve sarmısağı yağda kavurun. Unu ilave edin. Suyu ekleyip kaynatın. Kaynayan suya mercimeği ve doğranmış havucu ilave edin. Mercimek ve havuç pişene kadar pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA