Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Köy böreği
5 adet yufka
4 adet patates
200 gr. lor peyniri
1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
3-4 adet ince kıyılmış sivri biber
1 adet soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
Tuz
Karabiber
Pul biber
Patatesleri haşlayıp ezin. Lor peyniri, maydanoz, sivri biber, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkalardan birini düz bir zeminde açın ve üzerine su ile çırpılmış sıvı yağ sürün. Yufkanın tam ortasına patatesli harçtan koyun. Kenarlarda kalan yufkaları harcın üzerine düz olarak kapatın. Elinizle hafif büzerek şekil verin ve yağlanmış tepsiye dizin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

Kızarmış biber dolması
6 adet renkli dolmalık biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
400 gr. kıyma
1 çay bardağı yer fıstığı içi
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı pul biber
2 diş sarmısak
2 adet yumurta
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
Biberleri kaynayan suda iki dakika haşlayın. Üst kısımlarından kapak şeklinde kesip tohumlarını temizleyin. Kıymayı zeytinyağında kavurun. Üzerine çekilmiş yer fıstığı, salça, pul biber, kıyılmış sarmısak ve tuz ekleyip beş dakika pişirin. Harcı biberlere doldurun. Yumurtaları bir tutam tuzla çırpın. Dolmaları önce una, sonra yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayıp kızartın.

Şekerlemeli toplar
1 adet muz
8 adet bebe bisküvisi
1/2 paket çikolata kremalı bisküvi
1/2 su bardağı süt
50 gr. bitter çikolata
Pasta şekeri
Muzu rendeleyip derin bir kaba alın. Üzerine robotta çekilmiş bisküvileri koyun. Yarım su bardağı süt ve benmari usulü eritilmiş çikolatayı da ekleyip iyice karıştırın. Eğer çok cıvık olursa birkaç tane daha bebe bisküvisi ekleyin. Elinizle yuvarlayıp küçük toplar yapın. Pasta şekerine bulayarak servis yapın.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA