5 günlük hava durumu
05 Eylül 2011, Pazartesi
Bugün ne pişirsem?
Haberi Dinle

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Bugün ne pişirsem?

Bugün ne pişirsem?

Ispanaklı poğaça
2 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
400 gr. ıspanak
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı karbonat
1/2 limonun suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Aldığı kadar un
100 gr. beyaz peynir
Yumurta ve yoğurdu karıştırın. Ispanakları sıcak suda iki dakika haşlayıp süzün ve robottan geçirip yoğurt ve yumurta karışımına ekleyin. Tereyağı, un, kabartma tozu, karbonat ve limon suyunu ilave ederek kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun. Unlanmış tezgahta açıp bardak ağzı ile yuvarlak kesin. Ortasına ezilmiş beyaz peynir koyup yarım ay şeklinde kapatın. Üzerine yumurta sarısı sürün. Isıtılmış 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirilir.

Deniz börülcesi
1 bağ deniz börülcesi
1/2 limonun suyu
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Börülcenin çamurlu olan kök kısımlarını kesip atın. Kalanları iyice yıkayıp yumuşayana kadar haşlayın ve soğuk sudan geçirin. Sert kısımlarından tutarak, yeşil kısımlarını sert dal kısımlarından ayırın. Zeytinyağı, limon ve ezilmiş sarımsakla yaptığınız sosu üzerine gezdirin. Deniz börülcesi tuzlu olduğu için tuz koymayın.

Fındıklı kek
3 adet yumurta
1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
1 çorba kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı fındık
Yumurtaları çırparkın şekeri de azar azar ekleyin. Süt ve sıvı yağı da koyup çırpmaya devam edin. Üzerine diğer malzemeleri de ekleyip birbirine yedirene kadar karıştırın. Küçük kek kalıplarına döküp 170 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın

YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
Bugün ne pişirsem? (04.09.2011)
Bugün ne pişirsem? (03.09.2011)
Sirkeli patlıcan (02.09.2011)
Pancar çorbası (01.09.2011)
Bugün ne pişirsem? (31.08.2011)
Bugün ne pişirsem? (30.08.2011)
Etli mantı çorbası (29.08.2011)
Fasulyeli tavuk güveci (28.08.2011)
Bugün ne pişirsem? (27.08.2011)
Soğan yahnisi (26.08.2011)
ARŞİV