Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Krepte kereviz

Tereyağı, et ve doğranmış soğanı pişirin. Et suyunu çekince, doğranmış havucu katın. Beş dakika kavurup küp küp doğranmış kereviz ve patatesi ilave edin. Üç dakika kavurup doğranmış mantarı ilave edin. Mantar suyunu salınca; sıcak su, tuz ve karabiber ekleyin, et yumuşayana dek pişirin. Krep için verilen malzemeleri çırpın ve birer kepçe alıp tavada pişirin, ortasına kerevizli harç koyup katlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine bir dilim kaşar peyniri koyun, sebzeli harcın sosunu dökün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişirin.

MALZEMELER
2 adet kereviz
3 çorba kaşığı tereyağı
750 gr. kuşbaşı kuzu eti
1'er adet orta boy soğan, havuç ve patates
10 adet mantar
1 su bardağı sıcak su
Tuz
karabiber
Krep için:
3 adet yumurta
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı
Un
Tuz Üzeri için:
8 dilim kaşar peyniri

***
Kuru domates salatası

Domatesleri, kayısıları ve erikleri 15 dakika kadar sıcak suda bekletip ufak ufak doğrayın. Üzerine limon suyunu ve zeytinyağını ekleyip 15 dakika da bu şekilde bekletin. Servis tabağına aktarıp nar ekşisi ve kıyılmış cevizi de üzerine koyup karıştırın.

MALZEMELER
1 su bardağı kurutulmuş domates
10 adet kayısı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon suyu
5 adet kuru incir
6 adet ceviz
2 çorba kaşığı nar ekşisi
***
Keşkül
Tencereye süt ve pirinç ununu koyup sürekli karıştırarak beş dakika pişirin. Üzerine şekeri ekleyip üç dakika yine karıştırarak pişirip ocaktan alın. İçine kabukları soyulmuş ve kıyılmış çiğ bademi ekleyip kaselere boşaltın. Üzerini kıyılmış fındık ve fıstıkla süsleyerek servis yapın.

MALZEMELER
4 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı pirinç unu
1 çay bardağı çiğ badem
Kıyılmış fındık ve fıstık

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA