Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Etli nohutlu bakla
1 kg. bakla
300 gr. kuşbaşı kuzu eti
1 su bardağı haşlanmış nohut
8 su bardağı sıcak su
3 demet taze sarımsak
2 su bardağı süzme yoğurt
2 adet yumurta
1 çorba kaşığı un
125 gr. tereyağı
1 çay kaşığı safran
Tuz

Eti, suyunu salıp yeniden çekinceye dek kavurun. Tencereye nohut, sıcak su ve tuz ilave edip 20 dakika pişirin. Baklayı temizleyip üç santim uzunluğunda doğrayın, 20 dakika haşlayıp süzün. Daha sonra sarımsaklarla birlikte etin üzerine ekleyin. Bir-iki taşım kaynatıp ocağı kapatın. Yoğurt, yumurta ve unu, kısık ateşte karıştırarak pişirin. Kaynayınca baklayı, bu karışımın üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta tereyağını eritin. Safranı ekleyip iyice kızdırın. Yemeğin üzerine gezdirerek servis yapın.

Sucuklu makarna
1 paket makarna
100 gr. sucuk
1 çorba kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı süt
50 gr. kaşar peyniri

Makarnayı, tuzlu suda 15 dakika haşlayın, süzüp, tereyağını ekleyip karıştırın ve yarısını fırın kabına aktarın. Üzerine sucukları koyup kalan makarnayı da üzerine ilave edin. Yumurtaları çırpın, sütle karıştırıp makarnanın üzerine gezdirin. Kaşar peynir rendesi serpip 200 derece fırında pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA