Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Tavuk köftesi
600 gr. tavuk kıyması
3 çorba kaşığı galeta unu
1 adet yumurta
1 adet soğan
4 diş sarımsak
4 dal maydanoz
Tuz
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
Karabiber
Kimyon
Kırmızı pul biber
Kıyma, galeta unu, yumurta, kıyılmış maydanoz ve salçayı yoğurun. Üzerine baharatları, rendelenmiş soğan ve sarımsakları ekleyip iyice yoğurun. Köfte şekli verip buzdolabında yaklaşık 15 dakika kadar dinlendirip ızgarada pişirin.

Çin böreği
2 yufka
1 adet pırasa
1 adet havuç
1 adet kabak
2 adet sivri biber
1 çay bardağı mısır
5 dal maydanoz
3 çorba kaşığı soya sosu
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 adet yumurta
1 çay bardağı galeta unu
Kırmızı biber
Karabiber
Yufkaları büyük üçgenler şeklinde kesin. Sebzeleri şeritler halinde kesip zeytinyağında soteleyin. Ocaktan alıp içine mısırı, kıyılmış maydanozu ve baharatları ekleyip soğumaya bırakın. Harcı yufkaların içlerine paylaştırıp sigara böreği gibi sarın ve önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda kızartın.

Gül tatlısı
1 adet yumurta
Alabildiği kadar un
2 su bardağı su
2 su bardağı toz şeker
Su ve toz şekeri kaynatın. Yumurta ve alabildiği kadar unu iyice yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin ve merdaneyle kalınca açın. Hamurdan parmak genişliğinde şeritler kesin. Derin bir tavada yağı kızdırın. Kestiğiniz şeritleri bir çatalla ucundan tutup tavaya atın. Çevirerek ve içe doğru sararak kızartın, sonra soğuk şerbetin içine atın. 10 dakika sonra çıkartıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA