Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Buhara pilavı
2 su bardağı pirinç
250 gr. kuzu eti
1 adet soğan
2 adet domates
1 adet kırmızı biber
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tutam safran
2 tatlı kaşığı isot
Karabiber
2 tatlı kaşığı kuşüzümü
Tuz
Pirinçleri 10 dakika suda bekletin. Eti, üç su bardağı suyla 20 dakika kadar pişirin. Soğanı rendeleyip tereyağında kavurun. Küp doğranmış havuçları ekleyin. Doğranmış kırmızı biberi ve haşlanmış etleri de ekleyip beş dakika daha kavurun. Pirinçleri süzüp ilave edin. Et suyu, nohut, kuşüzümü, baharatlar ve rendelenmiş domatesi de ekleyip pişmeye bırakın. Soğumadan servis yapın.

Domatesli semizotu salatası
2 adet domates
1/2 demet semizotu
4 diş sarımsak
Kırmızıbiber
3 adet salatalık
1 limonun suyu
Tuz
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Domateslerin üst kısımlarını kesip içlerini oyun. Semizotunu yıkayıp doğrayın. Semizotunu, rendelenmiş sarımsakları, küçük doğranmış salatalıkları, limon suyunu, tuzu ve kırmızı biberi bir kapta karıştırın. Karışımı domateslerin içine yerleştirin. Üzerine zeytinyağı gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA