Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Bugün ne pişirsem?

Soğanlı bonfile
9 adet soğan
6 parça bonfile
1'er adet havuç, pırasa ve kereviz
1/2 demet maydanoz
Tuz
6 çorba kaşığı zeytinyağı
1'er tatlı kaşığı kıyılmış biberiye ve nane
3.5 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı kimyon
Karabiber
Havuç, pırasa ve kerevizi kuşbaşı doğrayın. Bonfileleri tuz ve karabiberle tatlandırıp kızartın. Aynı tavaya, doğradığınız sebzeleri, maydanoz, biberiye, nane ve kimyonu koyup 10 dakika sote edin. Eti tekrar tavaya alın. Üzerine et suyunu ekleyip iki saat pişirin. Eti tavadan alın. Tavada kalan malzemeyi süzgeçten geçirin. Soğanları karamelize olacak şekilde kızartın. Eti, üzerine sos gezdirerek kızarmış soğanla sunun.

Semizotu salatası
1 demet semizotu
4 yaprak marul
50 gr. taze kaşar peyniri
5 adet küçük domates
5 adet yeşil zeytin
Sosu için:
1 paket labne peyniri
3 çorba kaşığı yoğurt
50 gr. beyaz peynir
3 diş sarımsak
4 çorba kaşığı sıvı yağ
Semizotu ve marulu yıkayıp servis tabağına alın. Üzerine küp doğranmış taze kaşar peyniri koyun. Doğranmış domates ve çekirdekleri çıkarılmış zeytini üzerine serpiştirin. Sos için verilen tüm malzemeyi mikserde çekip salatanın üzerine dökerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA