Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Ev döneri

MALZEMELER
5 adet dövülmüş biftek
200 gr. kıyma
1 adet soğan suyu
1 çay kaşığı tuz
Karabiber
1/2 adet pide
Sosu için:
3 çorba kaşığı
Teremyağ
1 çorba kaşığı salça
1 su bardağı su
Üzeri için:
2 çorba kaşığı
Teremyağ

Kıymayı soğan suyu ile karıştırın. Etleri, en altta ve en üstte et olacak şekilde aralarına kıyma yayarak üst üste dizin ve folyo kağıdına sarıp derin dondurucuda dondurun. Pişireceğiniz zaman çıkartıp keskin bir bıçakla ince dilimlere ayırıp yağsız tavada kızartın, sıcakken tuz ve karabiber serpin. Sosunu yapmak için Teremyağ ve salçayı kavurup üzerine su ekleyerek biraz pişirin, tuzunu ayarlayın. Pideleri dilimleyip servis tabaklarına koyun, üzerine dönerleri koyup sosu gezdirin, üzerine erimiş Teremyağ gezdirip servis yapın.


***
Sufle börek
MALZEMELER

2 çorba kaşığı Teremyağ
3 adet yufka
4 adet yumurta
1 lt süt
350 gr. dil peyniri
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Yumurtaları çırpın, sütü ekleyip karıştırın. Her bir yufkayı dört parçaya ayırın ve 12 parça yufka elde edin. Yufka parçalarını düz bir zemine yayıp geniş tarafına tel tel ayrılmış dil peyniri koyun. Çok gevşek olarak sarın ve derin bir tepsiye yerleştirin. Üzerine yumurtalı karışımı döküp bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün Teremyağ'ı küçük parçalar halinde böreğin üzerine yerleştirin. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini yayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA