Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Fıstıklı mücver

MALZEMELER
4 adet patates
1 adet kabak
Karabiber
2 dal taze soğan
2 çorba kaşığı kıyılmış Antepfıstığı
Pul biber
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı bal
Tuz
1 çay kaşığı yenibahar

Patatesi haşlayıp ezin. Kabağı rendeleyip suyunu sıkın ve patatese ilave edin. İnce kıyılmış taze soğan, Antepfıstığı, yumurta, galeta unu, bal, yenibahar, tuz, karabiber ve pul biberi de ekledikten sonra bütün malzemeyi karıştırın. Yapışmaz yüzeyli bir tavaya sıvı yağ gezdirin ve hazırladığınız karışımdan birer kaşık alıp önlü arkalı kızartın. Sıcak olarak servis yapın.


***
Mandalinalı kek
MALZEMELER
1 adet yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı mandalina suyu
2 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 çorba kaşığı yoğurt
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı un
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu

Yumurta ve toz şekeri çırpın. Mandalina suyu, Hindistan cevizi, yoğurt ve sıvı yağı ilave edip karıştırın. Un, vanilya ve kabartma tozunu da karışıma ekleyin. Karışımı muffin kalıplarına boşaltın. 180 derece fırında yarım saat pişirin.
***
Garnitürlü tavuk sarma
MALZEMELER
2 parça ince dövülmüş tavuk göğsü
Tuz
Karabiber
1/2 su bardağı konserve garnitür
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 diş sarımsak

Tavuk göğüslerinin üzerine tuz ve karabiber serpin. Garnitürü tavuğun kenar kısmına koyup rulo yapın, alüminyum folyo ile sarın. Kenarlarını da sıkarak, her tarafının iyice kapalı olmasına dikkat edin. Tavukları tuz, zeytinyağı ve sarımsak eklenmiş bol suda haşlayın. Folyodan çıkarıp dilimleyin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA