YAZARA MAİL GÖNDER Pastırmalı börek

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
4-5 dilim pastırma
3 adet yufka
1 çay bardağı zeytinyağı İçi için:
1 çorba kaşığı tereyağı
2'şer çorba kaşığı dolmalık fıstık ve kuş üzümü
Karabiber
2 çay bardağı pirinç
Tuz
1 adet soğan
Pul biber
1 çorba kaşığı zeytinyağı

Dolmalık fıstığı yağda kavurun. Kuş üzümünü ve pirinci ekleyip 2 dakika daha kavurun. Üzerini geçecek kadar su ekleyip 20 dakika pişirin. Soğanı kavurun. Kıyılmış pastırmayı ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun ve pilava katın. Tuz, karabiber ve pul biber ekleyip karıştırın. Yufkaları ortadan ikiye bölüp zeytinyağı sürün. Düz tarafına harçtan koyup rulo yapın. Üzerine zeytinyağı sürüp 200 derece fırında pişirin.

Çikolatalı kestane şekeri
MALZEMELER
1 kg. kestane
1 su bardağı toz şeker
2 paket 80 gramlık bitter çikolata

Kestaneleri hafifçe çizin, üzerine çıkacak kadar su koyup biraz haşlayın. Kabuklarını soyup yeniden tencereye koyun. Üzerine bir su bardağı su ve toz şeker ekleyin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın ve süzün. Çikolatayı benmari usulü eritin, kestaneleri çikolataya batırın. Buzdolabında bir saat bekletip servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.