YAZARA MAİL GÖNDER Bakla çorbası

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
2 su bardağı kuru iç bakla
2 çorba kaşığı tereyağı
6-7 su bardağı su
1 çorba kaşığı taze nane
1 diş dövülmüş sarımsak
2 çorba kaşığı limon suyu
Tuz

Baklayı dört-beş saat suda bekletin, süzüp bir tencereye alın. Üzerine tereyağı ile soğuk suyu koyup 15-20 dakika kadar pişirin. Blender'dan geçirip yeniden ocağa koyun. Nane, sarımsak ve limon suyunu bir kapta karıştırıp çorbaya ekleyin. Tuzunu ilave edip beş dakika daha pişirin.



Sigara böreği tatlısı

MALZEMELER
4 su bardağı pudra şekeri
3 su bardağı su
1/2 limonun suyu
4 adet yufka
3 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı sıvı yağ

Pudra şekeri ile suyu beşaltı dakika kaynatın. Limon suyunu da ilave edip iki dakika daha ocakta tutun. Yufkaları üçgen biçiminde kesin. İçlerine dövülmüş ceviz koyup sıkıca sarın ve su dolu bir kapta 10 dakika bekletin. Suyunu süzdürüp kızgın yağda kızartın, soğuk şerbete atın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.