YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kuşkonmaz graten
1 kavanoz kuşkonmaz konservesi
1 çorba kaşığı margarin
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz
Kuşkonmazları fırın kabına dizin. Unu tereyağında güzelce kavurun. Üzerine sütü ekleyin. Tuzunu ayarladıktan sonra koyu bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirin. Ardından peynirin yarısını ekleyin. Karışımı; uç kısımları açıkta kalacak şekilde kuşkonmazların üzerine dökün. Kalan peyniri ilave edin. 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Çikolatalı fondan
80 gr. bitter çikolata
2 adet yumurtanın akı
250 gr. pudra şekeri
2 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
Yumurta aklarını pudra şekeriyle çırpın. Çikolatayı benmari usulü eritip üzerine ekleyin. Kakao ve vanilyayı da ilave edin. Karışım biraz soğuyunca, minik parçalar koparıp küçük toplar hazırlayın. Çikolatalı minik şekerlemelere ya da rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.