YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tarçınlı havuçlu kek
1 çay kaşığı tarçın
4 adet havuç
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1'er çay kaşığı sıvı yağ ve süt
2 çorba kaşığı yoğurt
7'şer adet kuru kayısı ve incir
1 su bardağı ceviz
2 su bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yumurtaları iyice çırpın. Şekeri ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edin. Üzerine sıvı yağ, süt ve yoğurt ekleyip karıştırın. Kayısı ve inciri sıcak suda 20 dakika bekletin ve robottan geçirip püre haline getirin. İçine ince dövülmüş cevizi ekleyin ve yumurtalı karışıma katın. Rendelenmiş havuç, un, vanilya, tarçın ve kabartma tozunu da ekleyip tahta kaşıkla karıştırın. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40 dakika kadar pişirin.

Lahana salatası
15-20 yaprak beyaz lahana
2 adet havuç
1 adet limon
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
Lahana yapraklarını iyice yıkayıp kıyın. Üzerine tuz serpin ve ovalayarak yumuşamalarını sağlayın. Havuçları da rendeleyip lahanalara ekleyin ve güzelce karıştırın. Limon suyu ve zeytinyağını küçük bir kapta karıştırıp, salatanın üzerine döküp harmanlayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.