YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Kestaneli lahana sarma
1 adet orta lahana
2 adet soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuşüzümü
1 çorba kaşığı toz şeker
1'er çay kaşığı tarçın ve yenibahar
Tuz
2.5 su bardağı sıcak su
1'er demet maydanoz ve dereotu
250 gr. kestane
Lahananın yapraklarını tuzlu suda üç dakika haşlayın ve süzün. Soğanı doğrayıp yağda kavurun. Pirinci ilave edip kavurun. Sıcak suda bekletilmiş kuşüzümü, şeker, tarçın, yenibahar ve bir su bardağı sıcak suyu ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Tuz, kıyılmış maydanoz ve dereotunu ilave edin. Kestaneleri fırında pişirin, iri küpler halinde doğrayıp iç harca ekleyin. Yaprakları bu harçla sarın. Bir tencereye dizip üzerini porselen bir tabakla kapatın. Suyunu ekleyip pişirin.

Peynirli patates
4 adet patates
150 gr. beyaz peynir
Tuz
Karabiber
Kekik
1 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
Patatesleri yıkayıp kabuklarıyla ikiye bölün. Fırın tepsisine yerleştirin. 200 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırından alıp içlerini oyun. Çıkan patates içini tereyağı, peynir ve baharatlarla karıştırıp patateslerin içine doldurun. Fırında 10 dakika daha pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.