YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Tavuk güveci
3 adet kuşbaşı tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
1.5 çorba kaşığı un
3 su bardağı ılık su
2 adet orta boy havuç
3 adet orta boy patates
5 dal kereviz sapı
Karabiber
1 adet orta boy soğan
1.5 su bardağı bezelye
Tuz
Tavuğu, iki çorba kaşığı tereyağında suyunu salıp çekene dek kavurun. Üzerine un ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Su, tuz ve karabiber ekleyin. Suyu, biraz kıvam alana dek karıştırarak pişirin. Havuç, patates ve kereviz sapını küp küp doğrayın. Kalan tereyağında doğranmış soğanı, rengi dönene kadar soteleyin. Üzerine sırasıyla patates, havuç, kereviz ve bezelye ekleyin. Sebzeler yumuşayınca tavuğu ekleyip karıştırın. Karışımı, güveç kaplarında 170 derece fırında pişirin.

Kestaneli şekerleme
1 kutu krema
3 paket bitter çikolata
6 çorba kaşığı kestane püresi
1.5 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı kakao
Kremayı bir taşım kaynatıp üzerine küçük parçalara ayrılmış çikolata ilave edin. Soğuyunca buzdolabında dondurun. Sonra kestane püresi ve pudra şekeriyle karıştırıp yuvarlaklar hazırlayın. Bir kısmını kakao, bir kısmını ise pudra şekerine bulayın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.