Karnabahar musakkası
1.5 kg. karnabahar
5 çorba kaşığı tereyağı
2 adet soğan
200 gr. kıyma
4 su bardağı sıcak su
1'er çorba kaşığı domates ve biber salçası
Tuz
Karnabaharı çiçeklerine ayırıp yıkayın. Tereyağını eritip doğranmış soğanları kavurun. Üzerine kıymayı ilave edin. Kıyma suyunu salıp tekrar çekene kadar kavurup salçaları ekleyin. Bir iki dakika daha kavurup karnabaharı tencereye alın. Karıştırıp suyu ekleyin, tuzunu katın. Yaklaşık 40 dakika pişirin.
Ballı künefe
300 gr. tel kadayıf
3 çorba kaşığı tereyağı
70 gr. tuzsuz taze peynir
4-5 çorba kaşığı bal
Kadayıfı ovalayarak açın. Küçük bir tavada tereyağını eritin, bir kısmını kadayıfın üzerine döküp harmanlayın. Kadayıftan bir iki avuç alıp tavaya bastırarak yerleştirin. Üzerine rendelenmiş peyniri yayın. Üzerine kalan kadayıfı koyup bastırın. Ocak üzerinde iki yüzünü de kızartın. Sıcakken üzerine bal gezdirin.