YAZARA MAİL GÖNDER Sebzeli köfte

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
600 gr. kıyma
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 adet patates
1 adet kereviz
1 adet havuç
1 çay bardağı konserve bezelye
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça

Soğanı rendeleyip kıymayla karıştırın. İçine tuz ve karabiber koyup iyice yoğurun. Sebzeleri küp şeklinde doğrayın. Sebzeleri tereyağında beş dakika soteleyin. Üzerine tuz, arzu ettiğiniz baharatları ve salçayı koyup karıştırın, ocaktan alın. Kıymalı harçtan küçük köfteler yapın, ortasını oyup sebzeleri içine koyun. Üzerini bir kapak gibi köfte harcı ile kapatın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine az su koyup fırında 20 dakika kadar pişirin.


HAMUR KIZARTMASI
MALZEMELER
10 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı pudra şekeri

Mayayı ılık sütün içinde 15 dakika bekletin. Üzerine unu, şekeri, tuzu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. 25 dakika, hamur kabarıncaya kadar bekletin. Hamur kabarınca istediğiniz büyüklükte halkalar yapın. Kızgın yağda iki yüzünü de kızartın. Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.