Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BUGÜN NE PİŞİRSEM? ELİF KORKMAZEL

Havuç tatlısı

MALZEMELER
1 kg. havuç
1 su bardağı kavrulmuş tuzsuz yerfıstığı
1 paket vanilya
1 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı buğday nişastası Üzerine:
3 çorba kaşığı Hindistan cevizi
2 adet limonun rendelenmiş kabuğu

Havuçları temizleyip üzerini geçecek kadar su ekleyerek 10 dakika haşlayın. Ilındıktan sonra rendeleyin. Toz şeker, vanilya ve nişastayı; bir su bardağı suda eritin. Havucu koyarak koyulaşana dek pişirin. Dövülmüş yerfıstığını ekleyip ocaktan alın. Suyla ıslatılmış cam bir kaba döküp buzdolabında soğutun. Üzerine Hindistan cevizi ve limon kabuğu rendesi karışımı serpin

KURU SEBZE SOTESİ
MALZEMELER
10 adet dolmalık kuru kabak
10 adet dolmalık kuru biber
2 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı pul biber

Kuru kabak ve biberleri boylamasına bir parmak eninde doğrayın. Daha sonra ayrı kaplarda 15'er dakika haşlayıp süzün. Zeytinyağını bir tavaya alıp üzerine kabak ve biberi ilave edin. 10 dakika karıştırarak sote edin ve servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurt ve zeytinyağında yakılmış pul biber gezdirerek servis yapın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA