YAZARA MAİL GÖNDER Kereviz saplı karnabahar

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

MALZEMELER
1 adet orta boy karnabahar
4 adet kereviz sapı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 adet orta boy soğan
4 diş sarımsak
3 adet orta boy domates
1 adet defne yaprağı
2 çorba kaşığı sirke
Karabiber
Tuz
Yemeklik doğranmış soğanı, rengi dönene dek zeytinyağında soteleyin, küp küp doğranmış kereviz sapı ve bütün diş sarımsak ekleyip kavurun. Daha sonra çiçeklerine ayrılmış karnabahar, küp küp doğranmış domates, defne yaprağı, sirke, yarım su bardağı su, tuz ve karabiberi tencereye katın. Kısık ateşte, yemeğin suyunun dörtte biri kalana dek pişirin.


***

HAMUR KIZARTMASI
MALZEMELER

2 su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı karbonat
1/2 limon suyu
2.5 su bardağı un

Un, tuz, karbonat, yoğurt ve limon suyunu yoğurarak yumuşak bir hamur yapın, yarım saat kadar dinlendirin. Dinlenmiş hamuru unlanmış tezgahta açıp baklava dilimi şeklinde kesin ve kızdırılmış sıvı yağda kızartın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.