YAZARA MAİL GÖNDER Bugün ne pişirsem?

YAZARLAR / Günaydın Yazarları

Zeytinli tavuk
1 su bardağı siyah zeytin
4 adet tavuk göğsü
4 adet közlenmiş kırmızı biber
1 adet soğan
1/4 dal maydanoz
Tuz
Karabiber
Kekik
Tavuk etlerini dörde bölün ve döverek inceltin. Üzerlerine közlenmiş kırmızı biber koyun. Çekirdekleri çıkartılmış ve kıyılmış zeytin, soğan, maydanoz, tuz, karabiber ve kekiği karıştırın. Birer çorba kaşığı kırmızı biberin üzerine koyup diğer tavuk parçasını üzerine kapatın. Açılmaması için iple bağlayıp kızartın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 15 dakika pişirin.

Kıymalı sufle börek
4 adet yufka
2 adet soğan
400 gr. kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 adet haşlanmış patates
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
Karabiber
Tuz
Kıyma ve rendelenmiş soğanı kavurun. Üzerine rendelenmiş patatesi ekleyip ocaktan alın. Ilınınca üzerine yumurta, süt ve tereyağını ekleyin. Yufkayı derin bir kabın içine parçalayarak yerleştirin. Üzerine kıymalı karışımdan dökün, bir kat daha yufka yerleştirin. 200 derecedeki fırında 35 dakika kadar pişirin.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir. Ayrıntılar için lütfen tıklayın.